“İslam’da İş ve Ticaret Ahlakı” konferans düzenledi!

“İslam’da İş ve Ticaret Ahlakı” konferans düzenledi!

ASKON İzmir Şubesi “İslam’da İş ve Ticaret Ahlakı” konulu konferans yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Saffet Köse Konuşmacı olarak katıldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)İzmir şubesi konferans salonunda düzenlenen konferansa ASKON İzmir Şubesi yoğun ilgi gösterdi. Konferansta konuşan   Prof. Dr. Saffet Köse ticaretin İslami kurullara uygun olması gerektiğini vurguladı. İslami kurallar çerçevesinde, Allah’ın rızası dâhilinde yapılan ticareti ‘ibadet’ olarak değerlendiren Prof. Dr. Köse; en önemli olgunun ticarete hile karıştırılmaması olduğunu belirtti. Müslümanların, ticaret yaparken kendi aralarında belirlenen şartlara devletin kanun ve hükümleri çerçevesinde uyması gerektiğini ifade eden Saffet Köse, İslamiyet’in haksız kazanca yol açan her şeyi yasakladığını vurguladı. Konuşmasını hadisler ve ayetlerle destekleyen Prof Dr. Saffet Köse, ticarette iyi niyetin önemli olduğunu söyledi.

Ticari ortaklıkların önemini vurgulayan Köse, konuşmasını şöyle tamamladı, ''Hz. Muhammed de bir dönem ticari ortaklık ve işbirliği yaptı. Ortaklıkların uzun süreli ve kalıcı olamadığı günümüzde, ticarette iş birliği ve dayanışmanın şeffaf, hesap verilebilir ve karşılıklı olarak hakkaniyet ölçüleri içerisinde yürütülmesi gerekir. Hatta bir kutsi hadiste yüce Allah tarafından ''Ortaklardan birisi diğerine hıyanet etmediği sürece üçüncüleri Benim. Eğer onlardan birisi diğerine hıyanet ederse Ben aralarından çekilirim'' buyrulduğunu ve buna binaen dürüst davranışların ilahi yardımla mükafatlandırılacağını dile getirdi" dedi. Konferans, ASKON İzmir Şube Başkan Yardımcı Celal Kurşun’un günün anısına plaket takdiminin ardından son buldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.