İsmail Sivri’ ödüllerinin sahipleri belli oldu

İsmail Sivri’ ödüllerinin sahipleri belli oldu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen İsmail Sivri 9. Çocuk Öyküleri yarışmasında kazanan öğrenciler ödüllerini aldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmak ve gelecek nesillere tanıtmak amacıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen İsmail Sivri 9. Çocuk Öyküleri Yarışması'nın ödül töreni gerçekleşti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde düzenlenen törene İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Gaye Karadağ ve Hatice Bülbül, jüri üyeleri ve edebiyat dünyasının tanınmış isimleri Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ, İzmir Gazeteciler Cemiyet üyeleri Ercan Doğu ve Ahmet Büyükçulhacı, İsmail Sivri'nin ailesi, dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Yarışmada, ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride, 7 öğrenci yazdıkları öykülerle ödüllerini aldı.

Yarışmada, ortaokul öğrencilerinin katıldığı birinci kategoride Sev Okulları'ndan Lidya Altan “Baha”  öyküsüyle birinci, Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu'ndan Irmak Dertsiz “Yamuk Üçgen” adlı öyküsüyle ikinci, Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu'ndan  Almina Taner “Kasım Hüzünleri” adlı öyküsüyle üçüncü oldu. Muzaffer İzgü Özel Ödülü'nü İstek Okulları'ndan Arda Can Gümüş “Pamuk ve Pamuk Şeker Arasında”  öyküsüyle almaya hak kazandı. Lise öğrencilerinin katıldığı ikinci kategoride de MEV Koleji Özel Güzelbahçe Fen Lisesi'nden  Ekin Karya Köse “Benim Gökyüzüm” adlı öyküsüyle birinci, Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nden Furkan Yılmaz “Yaşasın Hayat” adlı öyküsüyle ikinci, Karşıyaka Lisesi'nden Ezgi Asilsoy da “Suna'nın Ağacı” adlı öyküsüyle üçüncü oldu.

Yarışmada birinciler diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüler tablet bilgisayar, Muzaffer İzgü Özel Ödülü sahibi de dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi. Ayrıca dereceye giren tüm öğrencilere Atatürk'ün Nutku'nun da yer aldığı kitap seti de hediye edildi.

Dileğimiz daha çok katılım

Ödül töreninde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, bu yarışmanın kalbinde özel bir yeri olduğunu belirterek, “Atila Sertel ve Erdal İzgi isim babasıdır. İsmail Sivri’yi, bizim gönlümüzün en kıymetlilerimizden olan Sivri’yi çocukların düşüncelerinde yaşatmak için böyle bir yarışmayı uygun gördük. Türkçe’nin peşinden çocukların gideceği bir yarışma olsun istedik. İl genelinde düzenlememize rağmen yarışmamıza, Kars, Hakkari, Kırklareli’nden çocuklar öykülerle katılıyorlar. Çocuk edebiyatının çok önemli isimleri ilk yıldan itibaren bu yarışmaya çok önem verdiler, hem İsmail Sivri’nin kişiliğinde hem de çocuklar için yarışmanın ne denli olduğunun bilinciyle. Bu yılki yarışmamızda bir özel Muzaffer İzgü ödülü verilmesini kararlaştırdık. Muzaffer İzgü’nün kalemi ve ruhuyla bağdaşacak bir öyküye özel ödül verilmesi kararlaştırıldı. Dileğimiz daha çok öğrencinin daha aydınlık günlerde, umutsuzluk taşımayan, sevginin kıpraştığı öyküleriyle bu yarışmaya katılmaları. Onlardan içlerinde sevginin uçuştuğu öyküler bekliyoruz” dedi.

Başarılı yazarlar yetişecek

İGC Onursal Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Ben Misket Dikmen’e ve Erdal İzgi’ye bu yarışma için gösterdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Geleceğe yönelik yazarların yetişmesinde ufacık bir kıvılcım atıldı. Ben başarılı yazarların, gençlerin yetişeceğine yürekten inanıyorum.”

İzgi'den çocuk kitap fuarı önerisi 

Yazar Erdal İzgi ise yaptığı konuşmada, “İçimizde kelebekler uçuşuyor her yıl olduğu gibi. İsmail Sivri’ye çok minnet borçluyuz, rahmetle anıyoruz. Her yıl TÜYAP fuarı düzenleniyor. Binlerce kişinin gittiği bir fuar. İsmail sivrinin kızı Prof. Dr. Hikmet Sivri bir fikir verdi. 'Acaba TÜYAP Çocuk Fuarı düzenlenemez mi?' dedi ve kafamda pek çok fikir belirdi. Cemiyetten TÜYAP’a bunun müracatını yaparsak, bir dahaki yılın sömestrinde bunu gerçekleştirebiliriz. Çocuklarımız oraya kitaplarını götürür. Çocuklar ve anneleri İzmir’de ilk kez düzenlenen TÜYAP Çocuk Kitap Fuarı’nda kitaplarla buluşurlar. Ben inanıyorum ki İGC bunun başvurusunu yapar. Bir dahaki yılda sömestrde kitaplarını sergilerler, imza günlerini imza günlerini yapar çocuk yazarlarımız. Başkanımıza şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.