İsmail Vatansever, Lada’nın yeni modellerini Türkiye’ye getirdi

İsmail Vatansever, Lada’nın yeni modellerini Türkiye’ye getirdi

Sever Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Vatansever, “Lada bir sevdadır” dedi.

Günümüzde 2000 metrekarelik satış, servis, yedek parça hizmeti verdiği Ankara Caddesi üzerinde bulunan plazaya geçtiklerini anlatan Vatansever, “Tecrübemizin ve Lada sevdamızın sonucu olarak bu başarıyı sağladık.” dedi.

İzmirli otomotivci İsmail Vatansever, otomotiv sektöründe yıllarca hizmet veren birçok firmayı geçerek güçlü bağlantılarını ve tecrübesini de kullanarak Lada’yı Türkiye’ye getirmeyi başardı. 1990 yılından itibaren satış, servis, yedek parça olarak başlayan Lada hikayesi distribitör olarak devam ediyor. Bayi olarak yıllarca Lada marka otomobil ve jipleri satan Sever Otomotiv, ana bayilik için 2015 yılında ilk imzaları attı. Lada marka araçların yıllar sonra yeniden Türkiye’ye gelişini anlatan Vatansever, “2014 yılında firmayı Rusya’da ziyaret ettik, sözleştik. 2015’te imzaları attık. Üretici firma AvtoVAZ ile atılan imzalardan sonra bir buçuk yıl araçlar Türkiye’ye gelemedi.  İki ülke arasında yaşanan bazı olayların ardından 2018 mayıs ayında ilk araçları Türkiye’ye getirdik.” dedi.

ismail-vatansever2.jpeg

4 FARKLI VERSİYON

Lada 4x4’ler 4 farklı versiyonla satışa sunuluyor. Klasik 3 kapı ve daha şehir tarzı geliştirilmiş hali Urban 3 kapı modeli piyasaya sunuluyor. 3 kapı seçeneğinin dışında 5 kapı klasik ve 5 kapı urban modelleri de satılıyor.  Tüm modellerde standart olarak ABS, EBD, hidrolik direksiyon, klima, elektrikli ön camlar, renkli camlar, metalik renk seçenekleri, isofix, immobilizer, bagaj bölümünde 12V soket bulunuyor. Urban modellerinde koltuk ısıtma, aliminyum alaşımlı jantlar, elektrikli ve ısıtmalı aynalar, gibi birçok artı özellik eklenen araçların tamponları da renkli boyalı daha şehir tarzında tasarlanmış. 

LPG SEÇENEĞİ

Ülkemizde 1,5 yıldır satılan araçlar benzinli ve LPG’li olarak satılabiliyor. Benzinli olarak satışa sunulan araçlara talep halinde LPG kiti takılabiliyor. LPG’li araçların benzinli modellere göre yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağladığını aktaran Vatansever, LPG kitlerini takan müşterilerinin sağladıkları ekonomiden oldukça memnun olduğunun altını çiziyor. 

Yeni Lada 4x4 modellerinde sağlamlık daha ön planda yer alıyor. Püskürtme boya sistemi yerine boya havuzuna batırılarak boyanan araçların daha uzun süre dayanıklı olması hedefleniyor. Ayrıca araçların alt takımları iyice güçlendirilmiş. Ön takımlar, rulmanlar, dış kasa dışında eski modellerinden her şeyi farklı ve güçlendirilmiş. Alt takım tamamen değişik. Dış kasada makyajlanmış ve daha şık bir görünüme kavuşturulmuş. Kasa tipi ile ilgili de açıklama yapan Vatansever, “ Bu kasa on yıllarca aynı kalacak. Efsane kasa fabrika bu kasayı değiştirmez. “ dedi. 

YENİ MODELLER TALEBE GÖRE TÜRKİYE’YE GELECEK

Pazar araştırması yapan firma örnek araçları Türkiye’ye getirdi. İzinleri alınan modeller arasında Vesta’ nın Cross ve Standart modeli bulunuyor. Bu araçlar İzmir merkez showroom’da görülebiliyor. 

114 BİN’E EFSANE 4X4 KEYFİ

4X4 modelleriyle ilgili bilgi veren Vatansever, “Bu araçlar her şartta uzun yıllar dayansın yıllarca kullanılsın diye üretilmiş. Dünyanın en Off Road’a uygun aracı. İki defa Paris Dakar rallisini kazanan efsane bir araçtan söz ediyoruz. Standart haliyle kutuplara gidebilen bir araçtan bahsediyoruz. Geçmişi başarılarla dolu bir aracın daha da geliştirilmiş versiyonunu satıyoruz. Bütün rekorları alt üst etmiş bir model. Efsane bir makine. Güvenlik açısından kasa tank gibi, bakım maliyeti çok düşük alırken de kazandıran bir araç. 114 bin’e 4x4 keyfini satın alabiliyorsunuz. Aynalarımız bile sapasağlam. Alt takım güçlendirilmiş. Kasa güçlendirilmiş. Eski versiyonlarına göre birçok değişiklikler yapılmış. Off Road’a çok uygun. Parçası çok uygun. Lada bir tutku. Lada’yı bir kere alan vazgeçemiyor. Maliyeti çok düşük hiçbir yerde bırakmaz. Her şarta göre üretilen bir araç. Kötü şartlarda seni yolda bırakmayınca bu araca ayrıca aşık oluyorsun. Şehir içinde Urban modelleri de oldukça kullanışlı. 45 dereceye tırmanan tek araç. Ağır şartlarda iyi hizmet verebilecek bir araç.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.