İsmail Yetişkin: İnsanlar Temmuz ayında kömür yardımı istiyor

İsmail Yetişkin: İnsanlar Temmuz ayında kömür yardımı istiyor

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Medya Ege- Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, katıldığı bir televizyon programında ilçede yapılan çalışmalar ve gündeme dair ilgili açıklamalarda bulundu.
Afyon Kocatepe'de gerçekleşen Zafer Yürüyüşüne katıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yetişkin, gençlerden çok umutlu olduğunu "Dün akşam Afyon'daki yürüyüşte gördüğüm manzaradan çok duygulandım. Büyük bir genç kitle vardı. Yürüyüşün amacı coşkuyu yaşamaktı. Gençlerle o coşkuyu gördüm" sözleriyle özetledi.

one-4-800x600-1.jpg

İller Bankası eleştirisi

Seferihisar'ın sorunlarına değinen Yetişkin, en büyük sıkıntının nüfus yoğunluğu olduğunu dile getirdi. Kış nüfusunun 52.700, yaz nüfusunun ise 400 bin olduğunu hatırlatan Yetişkin "Nüfusumuz yazın 8 katına çıkıyor. Elimizdeki çöp kamyonları ve ekipler kontakt kapatmadan çalışıyor. Bu durumda mazot fiyatları bizi çok etkiliyor. Bu yüzden Seferihisar'ın yazlık, kışlık nüfusu ayrı değerlendirilmeli. Nüfusumuz 8 katına çıkıyor ama bütçemiz hep aynı. İller Bankası gelirinde bir artış yok. Enflasyona eziliyoruz. 50 bin kişiye gönderilen payla 400 bin kişiye gönderilen pay aynı değil" ifadeleri ile yerel belediyelere ayrılan bütçeyi eleştirdi.

one-4.jpg

"Kış çetin geçecek"

Yetişkin öte yandan sokakta karşılaştığı en büyük sorunun ekonomik kriz olduğunu şu sözlerle ortaya koydu; "İnsanlar Temmuz ayında bize gelip kömür yardımı talebinde bulunuyor. Bu yıl kömür stoğumuzu arttıracağız. Bu kış çetin geçecek. İşsizlik Seferihisar'da da var. Özellikle gençler arasında. Bize gelen gençlerin yüzde 70'i gençlerden oluşuyor."

kara-kilcik-5-800x600.jpg

Yerli tarım politikaları

Köylerden kente göçü, tarımı destekleyerek engellemeye çalıştıklarının altını çizen Yetişkin "Bizim köylerimiz göç alıyor. Tunç Başkanımızın başka bir tarım vizyonuyla, köylümüz tarımı benimsedi. Şu anda birçok köyde değişik ürünler yetiştiriliyor. Biz genç çiftçilerimizi tarımın sürdürülebilmesi için destekliyoruz. Onlar tarım yaparsa, kendi köylerinde tarım yaparlarsa dışarıya göç olmaz. Soma'daki faciayı hatırlayalım. O insanlar topraktan para kazanamamaya başlayınca ruhsatsız madenlere girmeyi kabul ettiler. İnsanlar tarımdan para kazanamaz hale geldi. Biz köylümüzü kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

dsc-2388-800x600.jpg

Seferihisar'da en önemli ürünün satsuma mandalinası ve zeytin olduğunu dile getiren Yetişkin, karakılçık buğdayını önemsediklerini ise şu sözlerle açıkladı; "Karakılçık buğdayı Ulamış ve Turgut Köylerinde birçok ailenin geçim kaynağı oldu. Biz dikilen buğdayı hükümetin açıkladığından 3 katı fazla alıyoruz. Göç vermemek için çiftçiyi yaşatmalıyız"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.