İsmail Yetişkin müjdeyi verdi: Kocaçay’da temel atılıyor

İsmail Yetişkin müjdeyi verdi: Kocaçay’da temel atılıyor

Mevkisi ve yeşil alanlarıyla Seferihisar’ın en kıymetli bölgelerinden olan Kocaçay'da, ilk kazma hafta sonu vuruluyor.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE- Seferihisarlıların Tunç Soyer döneminden bu yana yapılmasını dört gözle beklediği Kocaçay Projesinde, sonunda ilk temel atılıyor.

650x344-chpli-baskandan-tunc-soyere-sitem-soyer-bankamatikmemurlarini-alsin-1573946047614.jpeg

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisarlılara müjdeyi sosyal medya hesabından verdi. Yetişkin "Seferihisar’a tüm hemşehrilerimizin rahat bir nefes alacağı, yürüyüş yapabilecekleri bir rekreasyon alanı kazandıracak Kocaçay Projesinin 4 Aralık Pazar günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleşecek temel atma törenine herkesi bekliyoruz" ifadeleri ile proje için ilk temelin 4 Aralık Pazar günü atılacağını duyurdu. Projenin maliyeti 89 milyon TL olarak belirlendi.

09102022-11143-0.jpeg

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE YUTAK ALANLARI İLE KATKI SUNACAK PROJE

2024 yılının Ocak ayında bitmesi öngörülen proje ile Seferihisarlılar, yaklaşık 200 bin metrekarelik bir kentsel tasarım alanına kavuşacak. Proje kapsamında Kocaçay Deresinin etrafında karbon tutan bitkilerden oluşmak üzere 80 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulacak. Böylece projede iklim acil durumuna karşı yutak alanları ile mücadele de edilmiş olacak.

baskan-yetiskin-soz-verdigimiz-gibi-kocacay-seferihisar-in-parlayan-projesi-olacak-h60097-21bed.jpg

484 ağaç dikilecek projede, çeşitli bitkilerden oluşturulan yeşil çitle çevrelenen dere kenarında ahşap güneşlenme terası, oturma birimleri, yürüyüş yolları ile oyun alanları oluşturulacak.

dsc-6031-ce5413163d5dcc787f85-770x365-1.webp

Seferihisar’ın yeşil alanlarıyla en değerli yerlerinden biri olan Kocaçay, proje ile Seferihisarlıların uzun yıllardır eksikliğini hissettiği rekreasyon alanına kavuşmuş olacak.

image-750x-5d4d114eed146.jpg

2021 Mayıs ayında Seferihisar'ı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projeye ilişkin olarak "Kocaçay ıslahı önemli, büyük bir proje. 160 bin metrekarelik bir alanla ilgili düzenleme çalışması yapıyoruz. Peyzaj düzenlemesi, rekreasyon alanı, suni göletinden köprülerine, bisiklet alanına dev bir proje" açıklamasını yapmıştı.

fi-jsvyxkbu4od2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.