İsmet İnönü anısına yarıştılar

İsmet İnönü anısına yarıştılar

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'nci Cumhurbaşkanı ve CHP'nin 2'nci Genel Başkanı İsmet İnönü, vefatının 43'üncü yıl dönümünde İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta adına düzenlenen satranç turnuvasıyla anıldı.

 

Turnuvaya 39 okuldan 212 öğrenci katıldı. Konak Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İzmir İl Temsilciliği işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘İsmet İnönü'yü Anma Okullararası Satranç Turnuvası' Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. 1884 yılında Konak’ta doğan, askeri ve siyasi başarılarının yanı sıra iyi bir satranç oyuncusu da olan İsmet İnönü'nün anısına düzenlenen turnuvaya Konak ilçe sınırları içinde eğitim veren ilkokul, ortaokul ve liselerden toplam 212 öğrenci katıldı. İki gün süren turnuvanın açılış müsabakaları öncesinde, 'Sportif Satrançta Başarı' konulu bir söyleşi de gerçekleştirildi. Milli Takım sporcularından Barış Esen ve Betül Cemre Yıldız'ın katılımıyla yapılan söyleşiyi TSF Teknik Kurul Başkanı Gökhan Narman ile İzmir İl Temsilcisi Engin Deniz Alev de izledi.

konak-003.jpg

212 ÖĞRENCİ YARIŞTI

Her okulun her kategoride yalnızca bir takım ile katılabildiği turnuvada takımlar en az 4, en fazla 6 sporcudan oluştu. Turnuva küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde takımlar halinde oynanan çekişmeli maçlara sahne oldu. Müsabakaların hakemliğini Nasrettin Yunus, Kadir Şişman, Hasan Karaköse, Gül Taştekin ve Meral Can yaparken, başhakemliği ise Mustafa Cemal Siri yürüttü. Toplam 212 öğrencinin ter döktüğü turnuvada küçükler kategorisinde dokuz ilkokuldan 52 öğrenci mücadele ederken, yıldızlarda 13 ortaokuldan 69, gençlerde ise 17 liseden 91 öğrenci yarıştı. Dereceye giren takımlara ödülleri Konak Belediyesi'nin 26 Aralık Pazartesi günü düzenleyeceği İsmet İnönü'yü anma etkinliğinde verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.