İşportacıydı Şimdi İtalya’ya Takım Elbise Satıyor

İşportacıydı Şimdi İtalya’ya Takım Elbise Satıyor

Limon satıyordu şimdi Avrupa’ya elbise satıyor

Limon, askılık, buzluk, kalem sattığı işportacılık günlerinden modanın kalbi İtalya’ya bile takım elbise satar hale gelen Hakan Gençkurt Konak’taki Guetta mağazasından sonra ikinci mağazasını DG Duall Guetta ismiyle Çankaya’da Fevzipaşa Bulvarı’nda açtı. İç piyasada da özellikle ceket, pantolon ve takım elbise segmentinde kalite ve her keseye uygun seçenekleriyle hızla büyüme trendine giren firmasıyla dikkat çeken Hakan Gençkurt başarısının sırrını, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hedef başarının kaçınılmaz unsurudur” sözüyle açıklıyor.

13045430_10154090301762560_1842171446_n

ÜÇ SİLAHŞÖRLER İŞ BAŞINDA

Guetta Duall ismiyle birleşip toptan damatlık klasik takım elbise, kasuel ceket, kasuel spor pantolon segmentinde adeta bir başarı öyküsü yazan Hakan Gençkurt İzmir’de pek rastlanılmayan bir birlikteliği de gerçekleştirerek büyümesini hızlandırdı.

13084089_10154090301737560_2096838156_n

İstanbul’da bu işe ilk önce bir makineyle başlayan Çağlayan’da bir ortağı Aslan Köroğlu (Osman Bey, Samanyolu Sokak’taki mağazayı işletiyor) ve diğer Duall’ın sahibi ortağı Yücel Ay’la güçlerini birleştiren Hakan Gençkurt adeta üç silahşörler gibi ortalığı kasıp kavurmaya başladı. Daha 19.07.1979 doğumlu olan ve kendi deyimiyle “79 model İmpala chevrolet gibi” yeni başarılara hazırlanan genç işadamı 12-13 yaşında Kemeraltı’nda işportacılık yapan bir birey olduğunu, askı, buzluk, kalem satmaya çalışarak iş dünyasına adım attığını ifade ederken, “Ama kimsenin hakkını çalmadan, kimseye zarar vermeden, kimseye yük olmadan, elhamdülillah bugün yurt dışındaki en önemli noktalara takım elbise, pantolon, bunları ihracat yapmak gibi güzel bir şeyler yapmaya çalışıp kendimizi ispat etmeye çalışan birey bir firmayız. Yani işportacılıktan şahıs firmasına şahıs firmasından bugün DG Anonim Şirketi kurabilmeyi kendimize hedef gösterip başarmış bireyler olduk elhamdülillah” diye konuştu.

13059509_10154090301357560_1527042542_n

İZMİR’DE BENCİ YAPI VAR

İzmir’de benci hatta kibirli bir yapı olduğunu anlatan başarılı işadamı, üç arkadaş olarak ihracat ve iç piyasa için yani Türkiye’deki tüm bölge illere toptan ürün verebilmek, yurt dışına açılabilmek maksadıyla bir araya geldiklerini söyledi. Hakan Gençkurt şöyle dedi: “Şu anda 35-36 yaşındayım. 20 sene önce bu noktaya geleceğimi söyleseydiniz, hayal olduğunu söylerdim. Abi benimle dalga geçme derdim. Şimdi ona bakarsanız bugün modanın kalbini tutan İtalya, Pitti fuarlarında Fransa, Almanya buralara gidip görebilme şansına sahip oldum.Elhamdülillah bunları gördüm. Bu büyük bir başarı. Ve burada Mustafa kemal Atatürk’ün çok güzel bir vecizesi vardır. Hedef başarının kaçınılmaz unsurudur. Ve üç kişinin birleşimiyle alakalı bunu sorduğunuzda bunu en iyi terimleyip söyleyen Turgut Özal’dı. Birleşin. Bir araya gelin. Yumruk olun. Ben iki kardeşe sahibim. Benim İstanbul’da öz ağabeyim gibi olmuş bir abim ve İzmir’de birer kardeşim daha var. Daha da ailemi genişlettim. Abi kardeşlik yaptık birbirimize. Duygusallığa bağlamadan ticareti. Ticareti ticaret içinde yaparak, mesai bitiminde abi kardeş olarak bir araya geldik. Zoru başardık. Birleştik. Ticaret içinde ticaret yaparak abi kardeş olarak zoru başardığımızı gösteriyor. Türkçe meali bir arada olmak, birleşmek” ifadelerini kullandı.

13090439_10154090301117560_899227932_n

“HER KESEYE HİTAP EDİYORUZ”

Fason üretimde Türkiye’nin bir marka olduğunu ancak kendi markasını yaratamadığını ifade eden Hakan Gençkurt, kendilerinin de Duall Guetta ismiyle bunu başarmak istediklerini kaydetti. Ürünlerinin gömlekte birinci sınıf pamuk, takım elbisede saf yün kullandıklarını ve iyi bir koleksiyonla ilerlemeye çalıştıklarını anlatan Hakan Gençkurt, “Her keseye biz hitap edebiliyoruz. Kaliteyi bizden ucuza alıyor insanlar. Biz her zaman tercih sebebiyiz. Perakendede Avm’lerde o lokasyonlarda bulamıyorlar insanlar sıcaklığı ve bize has kültürümüzü. Bizlerde eski kültürü, daha candan uygulayıp daha yakın hitap edebildiğimizi yetiştirme tarzı bakımından söyleyebiliriz. Bir ütüye ihtiyaç duyduklarında ütü yaptırabilmemiz, daralacak pantolon olduğunda bu hizmetleri ücretsiz olarak verebilmemiz başarımızı artırıyor. Tabi başarımızın bir başka sebebi de çalışanlarımıza verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Bizim zamanımızda olmayan haklarını verebiliyoruz. Bizi diğer firmalardan üstün kılan çalışan personelin istikrarlı olması. Beş altı ay çalıştırıp sigorta bazında görüp çıkartmadık. Beşken on oldu, 10 iken 20,50 oldu. Herkesin aldığı maaştan sigortasını yatırdık. Elbiselik ihtiyaçlarını, bayramlarda harçlıklarını, ev erzaklarını, aylık stoklarını esirgemedik. Bu çok önemli bir detaydır. Biz bunları sağladığımız için çalışanlarımız bizden dünyalar kadar memnun. Ürünlerimizde her çalışan personel kendi firması gibi çalışır. Ondan diyorum ya, insanlar zevkle işine geliyor. Bugün bir anonim şirketi kurabilmemizin başarısının altında yatan sebeplerden biri de bu” dedi.

13084297_10154090301497560_234573966_n

HER KESEYE HİTAP EDEBİLİYORUZ

150 personele dayanan bir ekibin İzmir’de 300 kişilik fabrikanın İstanbul’da olmak üzere 450 çalışanlarıyla 40 TL.den 190 liraya kadar gömlek, Takım elbisede 200 tl’den 800 tlye kadar bizde ürün seçebilme imkanı var. Damatlık için de yazın en alttan ne verebiliriz diye tasarım ve arge çalışması yaptıklarını anlatan genç işadamı ortaklarını ise şöyle anlattı: “Aslan Köroğlu benim gözlerim, Yücel Ay benim kulaklarım, ben kendim beynim. Ya da isimleri değiştirebilirsiniz. Kardeşlikten ziyade aile yapımız. Abimin de kardeşimin de görüşü aynı konudadır. Hepimiz beyiniz, hepimiz biriz. Mevcut gücümüzü birleştirip tek bir beyin olduk.”.

İstikrarın esnaf olarak faydasını hemen gördüklerini ve seçimlerden sonra yüzde 90 artış sağlandığını anlatan Gençkurt, başarı için işe yeni başlayacak genç meslektaşlarına şu öğüdü verdi: “Sadece şunu söylerim. Az öz tarz. Az ürün, öz ürün, tarz ürün. Kalite tesadüf değildir. Kalite tesadüf olmamıştır. Özgüven çok önemli bir detaydır. Özgüven en iyi giysidir. İnsan kendine çok güvenmeli. Eğer Allah nasip kısmet ederse, İstanbul’daki ortağım abim gibi kendi geçmişimi unutmayarak sokak sokak gezerek muhtaç ailelere destek olmak isterim. Bizim çektiğimiz zorluğu aileler yaşamasınlar. Biz firmamızı en iyi noktaya getireceğimize inanıyoruz. Gücümüzün yettiği kadarıyla. Allah bir zeval vermezse. Kendimizi marka olarak ispatlamaktan ziyade kalitenin tesadüf olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Doğru lokasyonlarda yavaş yavaş şubeleşmeye başlıyoruz zaten o hedefimizde var. Kendi ürünlerimizi her ile yavaş yavaş ispatlayacağız” dedi.

13090458_10154090300987560_920779356_n

24 SAATTE TAKIM ELBİSE TESLİM

Hot couture fabrikalarında insanlara çok kolay bir şekilde 24 saat içinde takım elbise teslimatı yapabildiklerini de anlatan başarılı girişimci, “Kişiye özel tasarımda yapıyoruz. Kendi stilist ve modelistlerimiz var. Bizim en büyük rakibimiz kendimiziz. Yarına zarar vermemek. Yarın için doğru şeyler yapabilmek en büyük hedefimiz.

“BÜTÇEDEKİ KARIN FİTRE VE ZEKATINI DAĞITIYORUZ”

Her yıllık bütçemizdeki karın fitre ve zekatını ona göre dağıtıyoruz. 14 yaşındayken de aynı Hakan'dım, 36 yaşındayım yine aynı Hakan'ım. İhtiyacı olan insanlara yardım etmek kadar güzel bir şey yok verici olduğunuz zaman Rabbül alemin belki de o yüzden biz verdikçe daha fazlasını nasip ediyor” şeklinde konuştu. Gençkurt yeni mağazanın geçmişi hatırlatan vitrin dizaynını da kendisinin yaptığını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum