İsrail Savunma Bakanlığı'ndan Batı Şeria'yı İlhak Etme Çağrısı

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan Batı Şeria'yı İlhak Etme Çağrısı

İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Eli Ben-Dahan, Hazreti İbrahim Camii önünde yaptığı konuşmada Batı Şeria'nın İsrail tarafından ilhak edilmesi çağrısı yaptı.

İsrail Savunma Bakanlığı, işgal altında tuttukları Batı Şeria'nın Filistin'den ilhakı için çağrı yaptı. İsrail Devlet Radyosu'nun aktardığı habere göre İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Eli Ben-Dahan hali hazırda İsrail'in işgali altında bulunan Batı Şeria'nın ilhak edilmesi çağrısında bulundu.

1994'te Yahudi bir terör örgütünün namaz kılanların üzerine açtığı ateşle gündeme gelen ve daha sonra sinagoga çevrilen Hazreti İbrahim Camii önünde konuşan Eli Ben-Dahan Batı Şeria'yı ilhak etme çağrısında bulundu. Batı Şeria'nın İsrail topraklarına katılması çağrısını yapan Ben-Dahan, şehirde bulunan Yahudi yerleşimcilerin desteklenerek bölgede kalıcılığı güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

[caption id="attachment_3411" align="alignnone" width="300"]batı-Şeria (2) Eli Ben-Dahan[/caption]

Daha önce İsrail Din Bakanlığı'nda Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Ben-Dahan, Hazreti İbrahim Camii önünde yaptığı konuşmada Judea ve Samara (Batı Şeria'nın Yahudiler tarafından verilen ismi) bölgelerinin İsrail'e bağlanması ve İsrail kanunlarının geçerli olması gerektiğini söyledi.  Ben-Dahan ayrıca topraklarına geri döndüklerini ve bir daha ayrılmak zorunda kalmamaları gerektiğini söyledi.

Aşırı sağcı Yahudi Evi partisi milletvekili

Knesset'e (İsrail meclisi) aşırı sağcı Yahudi Evi partisi milletvekili olarak giren Eli Ben-Dahan'ın ilhak çağrısına Filistin'den herhangi bir cevap verilmedi.

Bölge 1967'den beri İsrail işgalinde

Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasıyla beraber İngiliz yönetimine giren bölge 1948 Arap İsrail savaşıyla beraber Ürdün tarafından ilhak edildi. 1967 yılında gerçekleşen ve 6 gün sürdüğü için Altı Gün Savaşı olarak adlandırılan savaşta İsrail tarafından işgal edilen Batı Şeria'nın, Birleşmiş Milletler tarafından da İsrail İşgali Altında olduğu kabul ediliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.