İsrail'den Türkiye için teknoloji açıklaması

İsrail'den Türkiye için teknoloji açıklaması

İsrail Maslahatgüzarı Roey Gilad, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacminin yüksek teknolojinin katkısıyla 10 milyar dolara çıkabileceğini söyledi. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsrail özel sermaye firması Catalyst Funds’un yönetici ortağı Lisya Bahar Manoah, Maslahatgüzar Roey Gilad ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) iki ülkedeki yüksek teknolojiyi birleştirme etkinliği düzenledi.

Şalom'da yer alan habere göre; Türk girişimci ve yatırımcıların da katıldığı toplantıda, Lisya Bahar Manoah, İsrail ekosistemine ve işbirliği fırsatlarına dair genel bir sunum yaptı. Teknoloji alanında çalışmalar yapan Cem Leon Menase, Türkiye'deki teknoloji alanındaki gelişmelerden bahsederken, oyun şirketi Peak Games'in 1,8 milyar dolara satışının bu alanda önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Maslahatgüzar Roey Gilad ise Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin, esas olarak düşük teknolojiden oluşmasına rağmen 2019 yılında 7,2 milyar dolara ulaştığı bilgisini verdi. Gilad, buna yüksek teknolojinin de dahil edilerek ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkabileceğini aktardı. Gilad, İsrail Büyükelçiliğinin Türk ve İsrail yüksek teknoloji toplulukları arasında bir köprü kurma vizyonuna bağlılığını vurguladı. Enerjinin son zamanlarda bölgede bir çatışma kaynağı olduğunun altını çizen Gilad, "Belki bugün enerjiyi sadece çatışma değil, dostluk ve ortaklık kaynağı olarak görebiliriz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.