İsrail'den yürüyüşe alçak saldırı: 7 ölü, 500 yaralı

İsrail'den yürüyüşe alçak saldırı: 7 ölü, 500 yaralı

İsrail askerlerinin Filistinler'in Toprak Günü yürüyüşüne müdahalesi sonucu 7 Filistinli hayatını kaybederken 500 Filistinli yaralandı.

Filistin topraklarının İsrail tarafından gasp edilmesini protesto amaçlı düzenlenen dev 'Büyük Dönüş' yürüyüşü için İsrail sınırında toplanan Filistinlilere İsrail askerinin saldırması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi, 500 yaralı var. Çatışmalar devam ediyor.

Filistinli liderlerin çağrısıyla binlerce Filistinli İsrail sınırına akın etti.

filistinlilerin_buyuk_donus_yuruyusu_basladi_1522407776_6444.jpg

Yürüyüşe Hamas lideri Heniyye de katılıyor

Yürüyüşe katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, eylemde yaptığı konuşmada, "Eskiden düşmanların lider kadrosu 'Büyükler ölür küçükler unutur' derdi, işte büyükler, küçükler, dedeler ve torunlar buradalar ve geri dönüş şarkıları söylüyorlar." dedi.

Filistin'in alternatifi olmadığı gibi geri dönüşten başka çarenin de bulunmadığını dile getiren Heniyye, Filistinlilerin 1948'de zorla çıkarıldıkları topraklarına dönmekte kararlı olduklarını ifade etti.

filistinlilerin_buyuk_donus_yuruyusu_basladi_1522407773_5901.jpg

Heniyye, geri dönüş konusunun yalnızca söylemlerde kalmasına kesinlikle razı olmayacaklarını vurgulayarak, bunun hayata geçmesi için tüm yollara başvuracaklarını vurguladı.

İsrail, Filistin'in çeşitli bölgelerine 100 keskin nişancı yerleştirdiğini açıklamıştı. İsrail Savaş Bakanı Avigdor Liberman da yürüyüşe katılacak olan Filistinlilerin can güvenliğinin olmayacağını açıklayarak katliam sinyalini vermişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.