İsrail'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Türk Dışişleri, İsrail’in Ankara Büyükelçisi’ne 'bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağını' iletti

Gazze katliamının ardından Dışişleri'ne çağrılan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in 'bir süre ülkesine dönmesinin' istenildiği öğrenildi. İsrail'in Haaretz gazetesi ise İsrailli elçinin 2011'deki gibi Türkiye'den süresiz gönderildiğini duyurdu.

İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, Türk Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak kendisine 'bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı' iletildi.

Türk Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı. Naeh’e, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem’in istişareler için Türkiye’ye çağrıldığı iletildi ve “kendisinin de bir süre ülkesie dönmesinin uygun olacağı” bildirildi.

ABD’nin İsrail’in Tel Aviv kentindeki büyükelçiliği dün törenle Kudüs’e taşınmış, ABD Elçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını Gazze’de protesto eden Filistinliler üzerine İsrail güvenlik güçleri tarafından ateş açılmış ve 60 kişi yaşamını yitirmişti. Türkiye, olaylar üzerine Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem’i Ankara’ya çağırmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.