İsrail’in Gazze’deki Saldırılarına TÜGVA'dan tepki!

İsrail’in Gazze’deki Saldırılarına TÜGVA'dan tepki!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir Üniversiteler Teşkilatı, Bornova ilçesinde bulunan Hacı Neriman Beşer Cami önünde toplanarak İsrail’in saldırılarının sürdüğü Gazze’de yaşananlara basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

TÜGVA İzmir Teşkilatı üyeleri adına açıklamayı yapan TÜGVA İzmir İl Üniversiteler Koordinatörü Mert Yeşilyurt, insanlık tarihinin gördüğü en büyük zulümlerden birinin Filistin’de yapılmaya devam ettiğini dile getirerek, dünyanın sessiz kaldığı bu acı hadiseye karşı Türkiye’den bir ses, bir nefes ve bir yumruk olmak istediklerini ifade etti.Aynı zamanda basın açıklaması yaptıkları alanın önüne ayakkabılar bırakarak “bu adımların sonu gelmedi, İsrail onu katletti” pankartı açtılar.

image-003.jpeg

Türkiye’nin din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edeceğini belirten Yeşilyurt, “Buradan İslam coğrafyasına seslenmek istiyoruz. Daha neyi bekliyorsunuz? Daha ne kadar kendi kardeşlerinizin feryadını, ümmetin meselelerine sağır ve dilsiz kalacak, görmezden geleceksiniz? Filistin, dar bir coğrafyada bulunan Müslüman bir azınlığın meselesi değil, tüm İslam aleminin meselesidir” diye konuştu.

Akabinde İzmir İl Üniversiteler Koordinatörü Mert Yeşilyurt kucağına aldığı oğlunu göstererek “Bu benim oğlum Ömer Ali. 16 aylık. İsrail, Filistin’de Ömer Ali gibi masum bebekleri öldürüyor. Zalimler mazlumlara zulmediyorlar. Bu zulmün aynısını biz yaşasaydık ve kardeşim dediğimiz devletler sesini çıkarmasaydı, kardeşim der miydik?” Diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.