İsrail'in tedarik kesintisi ekmek krizi yarattı

İsrail'in tedarik kesintisi ekmek krizi yarattı

İsrail’in Gazze’ye yakıt ve elektrik tedarikini kesmesiyle insani krizin daha da derinleşirken Gazze’de fırınlar durma noktasına geldi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik su, elektrik, gıda kesme kararı almasının ardından başlayan insani kriz derinleşiyor. İsrail’in Gazze’ye yakıt ve elektrik tedarikini kesmesiyle insani krizin daha da derinleşti. Elektriğin tamamen kesildiği ve içme suyunun da tükendiği Gazze’de fırınlar durma noktasına geldi. Bazı fırınlarda ekmek üretimlerde düşüş yaşanırken Gazze’de yaşayan Filistinliler ise fırınların önünde kuyruk oluşturmaya başladı. Gazze Şeridi'nin güneyindeki El-Zahra şehrinde bir fırın önünde uzun süre bekleyen Rami El-Zant, "Gazze'deki durum bir insani felaket. Yardım bekliyoruz. Buradaki, insani durum çok kötü. Ekmek yok, un yok, elektrik yok. Yavaş yavaş ölüyoruz” dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 724'ü çocuk, 458'si kadın olmak üzere 2 bin 2 bin 215'e yükseldiği açıklanmıştı.

aw052826-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.