İsrailli futbolcu gözaltına alındı

İsrailli futbolcu gözaltına alındı

Trabzonspor maçında gol attıktan sonra kameralara giderek sol bileğindeki sargının üzerindeki "100 days 07.10" ifadelerini gösteren Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel gözaltında.

Süper Lig'in 20. hafta maçında Antalyaspor, bugün Trabzonspor'la karşı karşıya geldi.

Maçta Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel, attığı golün ardından kameralara giderek sol bileğindeki sargının üzerindeki "100 days 07.10" ifadelerini gösterdi.

Hamas saldırılarının ardından İsrail'in Gazze'de katliam boyutundaki saldırılara başlangıç günü olan 7 Ekim'e atıf yapan yazıyı gösteren futbolcuya kulüpten kadro dışı bırakılma cezası gelirken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oyuncu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

83091.jpg

Tunç sosyal medya hesabı X'ten şunları yazdı; "Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in #Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

GÖZALTINA ALINDI

Daha sonra Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri İsrailli futbolcuyu gözaltına alarak emniyete götürdü. Jehezkel'in ifade işlemleri sürüyor.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan da ilk olarak kadro dışı bırakılan Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını açıkladı.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini kaydetti.

TFF DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATTI

Jehezkel için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bir açıklama yayımladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama şu şekilde:"Trendyol Süper Lig'de bugün oynanan Bitexen Antalyaspor - Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel'in hiç bir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.