İSRAİLLİLER ELMAS GRUP LOJİSTİK’E HAYRAN KALDI

İSRAİLLİLER ELMAS GRUP LOJİSTİK’E HAYRAN KALDI

İsrail Gümrük İdaresi Başkanı ve beraberindeki heyet uluslararası lojistik hizmet üretiminde Türkiye’nin yüzakı olan Elmas Grup Lojistik’in tesislerini ziyaret etti.

İsrail Gümrük İdaresi Başkanı Avraham Ben Ardete ve beraberindeki heyet Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Aliye Öztürk ile birlikte Elmas Grup Lojistik’in Akalan’daki tesislerini ziyaret etti. Elmas Grup Lojistik’in çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu’ndan bilgiler alan heyet daha sonra gümrüklü antrepoları gezdi. Tesislerden etkinlendiğini gizlemeyen İsrail Gümrük İdaresi Başkanı Avraham Ben Ardete, Avrupa’da hemen hemen her ülkeyi gezdiğini ancak Elmas Grup Lojistik’in tesisleri kadar modern bir gümrüklü antrepoya rastlamadığını söyledi.

Türkiye 1996 yılında Gümrük Birliği’ne girdikten sonra gümrüklü antrepo ünvanı alan ilk işletme olan Elmas Grup Lojistik’in her zaman geleceğe yatırım yaptığını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, “Bizim amacımız hep fark yaratmak ve yapılmayanı yapmak. Bugün geldiğimiz noktada emeğimizin takdir edilmesi bizi çok mutlu ediyor. İsrail heyetinin Türkiye’ye geleceği kesinleştiğinde ziyaretler için İzmir seçilmişti. Heyetin İzmir ziyaretlerinde gümrüklü antrepolar arasından Elmas Grup Lojistik’i ziyaret etmeye karar verdiler. Bu kararın alınmasında Bakanlığımız başta olmak üzere Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne şükranlarımızı arz ediyoruz. Biz de heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur  duyduk” diye konuştu.
 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE İNANIYORUZ
 

Heyetin önce Akalan’da bulunan genel gümrüklü antrepoyu gezdiğini ardından yanıcı, yakıcı, parlayıcı ve taze, soğuk ve donuk ürünlerin bulunduğu gümrüklü antrepolarda incelemelerde bulunduğunu aktarak Elmasoğlu, “Sayın Ardete ve beraberindeki heyet tesislerimize hayran kaldı. Sayın Ardete ‘ben Brüksel dahil Avrupa’daki birçok tesisi gezdim, gerek fiziki koşullar gerekse işletim sistemi olarak bu yüksek standartlarda bir antrepoya az rastlanır. Tamamen elektronik ortamda radyo frekansı kullanılarak yapılan ürün giriş çıkışı sistemini kendi ülkemizde henüz kullanmaya başlayamadık’ dedi. Bize neden böyle bir yatırım yaptığımızı sordu. Biz Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz ve yatırımlarımızı her zaman geleceğe yönelik yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

GELECEĞİN ‘ELMAS’INI İNŞAA EDİYORUZ
 

Bir şirketin yapacağı en büyük hatalardan birinin, yaptığı yatırımların arkasında koşan vasıflı ve kaliteli insan kaynağı istihdam etmemek olduğunu vurgulayan Elmasoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim insan kaynağımız her zaman şirketin önünde koşuyor. Bu bakış açısı ve buna uygun kadrolaşma bize başarıyı getiriyor. Bugün geldiğimiz noktada yakaladığımız başarıda büyük pay sahibi olan çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.”
 

HEYETTE KİMLER VARDI?
 

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Aliye Öztürk ve İsrail Gümrük İdaresi Başkanı Avraham Ben Ardete ile birlikte Elmas Grup Lojistik’i ziyaret eden heyette yer alan isimler şöyle; “İsrail Gümrükleme, Risk Değerlendirmesi ve AEO Kıdemli Müdürü Avırameliyahu Abramovitz, İsrail İstanbul Konsolosluğu görevlisi Mouneer Agbariya, İsrail AB Komisyonu Üyesi Gali Bar Oz, Avraham Ben Ardete’nin eşi Edit Ben Ardete, AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Adem Yazıcı, Müsteşar Danışmanı İbrahim Erdoğan, AB Dış İlişkiler Uzmanı Gizem Asma Şenel, Tercüman Okan Arslan ve Protokol Sorumlusu Mutlu Akman.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.