İşsiz mimarlar için düzenlenen mesleki kurslara yoğun ilgi

İşsiz mimarlar için düzenlenen mesleki kurslara yoğun ilgi

Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin iş aramakta olan meslektaşları için düzenlediği ücretsiz kurslara gösterilen ilgi, sektörde yaşanan sıkıntıyı da ortaya koydu. Odanın açtığı kurslarda kontenjanlar ilk 15 dakika içinde doldu

İş arayan meslektaşlarına yönelik kurslar düzenleyen Mimarlar Odası İzmir Şubesi, yoğun taleple karşılaştı. Üç boyutlu çizim programı olan Revit programına kayıtlar 15 dakika içinde dolarken, 18-27 Aralık tarihlerinde düzenlenecek mimari modelleme ve dökümantasyon programı Archicad de şimdiden büyük ilgi gördü.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, kontenjanların dakikalar içinde dolmasının; ekonomik koşulların ağırlaşması ile artan işsizlik tehlikesini gözler önüne serdiğini söyledi.  İş arayan meslektaşlara yönelik düzenli kurslar açtıklarını dile getiren Alpaslan, 35-40 kişilik kontenjanların sadece dakikalar içerisinde dolmaya başladığına dikkat çekti.

HER 3 MİMARDAN BİRİ İŞSİZ

Her üç mimardan birinin iş bulma sorunu yaşadığını belirten Alpaslan, “Mimarlık fakültelerimizde yaklaşık 36 bin gencimiz mimarlık eğitimi alıyor. Ancak meslekte yeni iş yaratma hızı bu kadar yüksek değil. Yeni mezunlarla işsizlik artıyor Ekonomik sıkıntılar, duran yatırımlar da sektörümüzde işsizliği körükledi. Refah düzeyi daha yüksek gibi görünen mimarlık sektöründe dahi tablo bu. Türkiye'nin bugün karşı karşıya olduğu ve acilen çözülmesi gereken en önemli sorun her alana yayılan işsizlik tehlikesidir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.