İşsiz Vatandaşlara Günde 50 Liraya İş

İşsiz Vatandaşlara Günde 50 Liraya İş

İŞKUR sayesinde 500 bin kişi iş sahibi olacak.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan çıkan karara göre 2017'de İŞKUR aracılığıyla 500 bin kişi iş sahibi olacak. İŞKUR'un sistemine göre işsiz vatandaş bu şekilde işe girdiğinde günde 20-50 lira ücret alıyor, sosyal güvencesi de karşılanıyor.

Her gün yeni bir müjdeyle Türkiye'yi ekonomi anlamında büyük güç yapmayı hedefleyen Hükümet'ten yeni bir atak daha geldi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Kurul'un kararına göre istihdam korunacak ve istihdam artırılacak. Başbakan Yıldırım asgari ücret desteğinden yararlananlara “2017 Ocak - Şubat - Mart aylarında primlerini 2017'nin Ekim - Kasım - Aralık ayına öteliyoruz. 9 ay faizsiz erteleme olacak. Yani işverene diyoruz ki 'Paranı önce işine harca, biz bekleyebiliriz” açıklamasının ardından işsizliği bitirmek için de büyük bir müjde verdi.
 
EKK kararına göre, 2017'de, özel sektörde toplam 500 bin kişi İŞKUR'un iş gücü programından yararlanacak. 100 bin kişi de toplum yararına işlerde çalışacak. Hükümet de artı istihdama bir yıl yüzde 50 destek verecek. İşte İŞKUR'un içinde olduğu iş programları...
 
4 bine yakın danışman
 
Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, toplum yararına programlar ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.