İşsiz ve serbest çalışan gazetecilere destek!

İşsiz ve serbest çalışan gazetecilere destek!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı kapsamında işsiz ve serbest çalışan gazetecilere yönelik Telif Destek Programı başlıyor.

İşsiz ve serbest çalışan gazeteciler İzmir Gazeteciler Cemiyeti yayın organı 9 Eylül Gazetesi’nde yayınlanacak eserleri ile 100 Euro telif desteği alacak. AB tarafından finanse edilen program ile yılda 100 içerik olmak üzere dört yılda toplam 390 içeriğin desteklenmesi hedefleniyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı kapsamında işsiz ve serbest çalışan gazetecilere yönelik Telif Destek Programı başlıyor.

İşsiz ve serbest çalışan gazetecilerin gazetecilik çalışmalarını maddi destekle sürdürmelerini teşvik etmeyi ve medya çoğulculuğuna katkıda bulunmayı amaçlayan Telif Destek Programı çerçevesinde gazetecilerin belirlenen konularda hazırladıkları haber, araştırma, röportaj ve benzeri çalışmalar İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı 9 Eylül Gazetesi’nde ve/veya internet sitesinde yayınlanacak ve eser sahibine brüt 100 Euro telif ücreti ödenecek. 4 yıl sürecek proje süresince her gazeteci en fazla 4 kez destek alabilecek.

İzmir basınının usta isimleri Yayın Kurulu’nda

Başvuran eserler, İzmir’in usta ve deneyimli gazetecilerinden Levent Bimen, Gönül Soyoğul, İlyas Özgüven, Mehlika Gökmen ve Yılmaz Coşkun’dan oluşan Yayın Komitesi tarafından değerlendirilecek. Üretilen içeriklerden doğacak hukuki ve maddi sorumluluk eser sahibine, eserin yayın hakkı telif haklarına uygun olarak İGC ve Dokuz Eylül Gazetesi’ne ait olacak.

Kimler başvurabilir        

Özgür Gazeteci Güçlü Demokrasi Projesi kapsamında uygulanan “Telif Destek Programı” işsiz ve bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayan, serbest çalışan ve genç gazetecilere destek olmayı hedefleniyor.

Fiili ehliyetine sahip, daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş ve başvuru döneminde bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayanlar ile genç gazeteciler öncelikli olmak üzere serbest çalışan gazeteciler  de programdan faydalanabilecek.  Telif destek programı ile dört yılda toplam 390 içeriğin desteklenmesi hedefleniyor.

Destek konuları

Gazeteciler bu programa; insan hakları ve hak ihlalleri, gazeteci hakları, özgür basın, dezavantajlı gruplar, cinsiyet eşitliği, hayvan hakları, temiz çevre, yenilenebilir enerji, ekonomik ve yerel kalkınma araştırmaları ile yeni medya, dijital medya/yayıncılık ve medya temalı yazılı, görsel işitsel ve video içerikleri ile başvurabilecek. Haber, röportaj ve araştırma alanlarında görüntülü haberlerin süresi 3.5 dakika ile sınırlı olacak.

Başvuru süreci

Başvurular 03.09.2019 tarihinden başlayıp 01.06.2022 tarihine dek sürecek. igcabtelif@gmail.com adresine iletilebilecek.  Yayın Kurulu’nun değerlendirmesinden sonra uygun görülen eserler yayınlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.