İstanbul için kritik hafta!

İstanbul için kritik hafta!

YSK'nın bu konularda vereceği karar nihai olacak ve 'kesin nitelik' taşıyacak.

İstanbul seçimleri için sandık kurulu başkan ve üyeleriyle ilgili iddiaların araştırılmasını ara kararla isteyen YSK'nın, 20 Nisan'da İyi Parti'nin sandık kurullarına dönük bir itirazını reddettiği öğrenildi.

İyi Parti, Bursa Mustafakemalpaşa'da 4 sandıkta görevli sandık kurulu başkanlarının aynı zamanda Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde çalışan müdür ve müdür yardımcıları oldukları gerekçesiyle YSK'ya itirazda bulundu. Başvuruda, bu sandıklarda seçim iptali olursa seçim sonuçlarının değişeceği öne sürüldü.

Oy birliği ile ret

YSK, 20 Nisan'da sandık kurullarının teşkiline ilişkin itirazların seçim takvimine göre 2 Mart'ta kesin olarak karara bağlanması nedeniyle 'tam kanunsuzluk' iddiasına ilişkin talebi oy birliğiyle reddetti.

Kararda, "Sandık kurullarının teşkiline ilişkin itirazların Yüksek Seçim Kurulu'nun 2018/1105 sayılı kararı ile kabul edilen seçim takvimine göre 2 Mart'ta kesin olarak karara bağlanması nedeniyle tam kanunsuzluk iddiasına ilişkin talebin reddine" denildi.

YSK farklı başvuruları değerlendirecek

YSK, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un ilgili maddeleri gereğince, sandık kurulu başkan ve memur üyelerinin görevlendirilmelerine esas alınan listelerin hangi kurumlardan temin edildiği de belirtilmek suretiyle Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulları'ndan ayrı ayrı gönderilmesinin istenmesine karar vermişti.

MHP ayrıca sandık kurulu başkanlarından 117'sinin akraba olduğunu iddia etmişti. Bu iddia ise Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nce araştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.