İstanbul Saldırısında Bomba Detayı

İstanbul Saldırısında Bomba Detayı

İstanbul'da düzenlenen 2 terör saldırısının detayları ortaya çıkıyor...

Terör Türkiye’yi bir kez daha vurdu. PKK, Vodafone Arena Stadı’nda Beşiktaş Bursaspor maçı sonrası güvenliği sağlayan çevik kuvvet polislerini hedef aldı.

İki ayrı noktada gerçekleştirilen hain saldırının arkasında terör örgütü PKK olduğu kesinleşti. Bu kez teröristler taraftar görüntüsü ile kalabalığın arasına karıştı. Biri patlayıcı yüklü araçla, diğeri sırt çantası içinde çevik kuvvet polislerinin bulunduğu noktalara saldırdı. Saldırının hazırlık safhası ve patlamaların zamanlaması hainlerin ince detaylarına kadar planlama yaptığını ortaya koydu.
 
Teröristlerden biri Dolmabahçe Gazhane Caddesi’nin Beleştepe olarak bilinen noktasında harekete geçti. Maç bitiminden yaklaşık 1.5 saat sonra kalabalığın dağılmasını bekleyen hain, polislerin görev noktalarından ayrılarak kendilerini merkeze götürecek otobüslere binmesini bekledi.
 
400 KİLOLUK BOMBA
 
Çevik kuvvet polislerinin toplanmasından sonra, saat 22.30’da ilk olarak Beleştepe’deki bombalı araç uzaktan kumandayla patlatıldı. İlk bilgilere göre 400 kiloluk bomba büyük bir gürültüyle patladı.
 
İLK KEZ BÖYLE BİR BOMBA KULLANILIYOR
 
Bombanın daha geniş alanda etkili olması için düzenek ve malzemelerinin diğer saldırılarda kullanılanlardan farklı olduğu belirtildi. Özel olarak hazırlanan bombanın içeriğiyle ilgili ayrıntılı bilgiler açıklanmadı. Ancak ilk tespitler amonyum nitrat (gübre) içerisine TNT kalıplarının konulduğu ve demir bilyeler kullanıldığı yönünde. Bombanın şiddetinden parçaların 25 metre yükseğe fırladığı belirlendi. Emniyet kaynakları bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı yönünde tespitlerde bulundu. 
 
45 SANİYE SONRA İKİNCİ CANLI BOMBA
 
İlk saldırıdan 45 saniye sonra ikinci canlı bomba Maçka Parkı’nda kendini patlattı. Sırt çantalı ve yaya olarak ilerleyen teröristi polis fark etti. Dur ihtarı yapıldıktan sonra, etrafı 5 polis tarafından çevrelenen terörist bombanın pimini çekti. Teröristi fark edip etkisiz hale getirmeye çalışan polisler şehit oldu. Saldırının hemen ardından polisin yaptığı operasyonlarda saldırı ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 13 kişi gözaltına alındı.








Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.