İstanbul'da 2 Bombalı Saldırı: 29 Şehit 166 Yaralı

İstanbul'da 2 Bombalı Saldırı: 29 Şehit 166 Yaralı

İstanbul'da oynanan Beşiktaş Bursaspor karşılaşmasının ardından 2 bombalı saldırı düzenlendi.

Vodafone Arena'da Beşiktaş ve Bursaspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından Vodafone Arena yakınlarında 45 saniye arayla 2 bombalı terör saldırısı düzenlendi. 

Taraftarın stadı terk etmesinin ardından düzenlenen saldırıların ilki 22.29'da gerçekleştirilirken hemen 45 saniye arkasından 2. saldırı düzenlendi. Saldırılarda 27'si polis 29 kişi hayatını kaybederek şehit olurken, 19'u yoğun bakımda 3'ünün durumu kritik 166 kişi ise yaralandı. Saldırının ardından Meclis-i Mebusan ve Dolmabahçe Caddeleri trafiğe kapatıldı, çevrede bulunan şüpheli paketler bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

Hedef çevik kuvvet
Saldırının ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman soylu: "Maçın hemen çıkışında  Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik  Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor.  20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah  olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." ifadelerini kullandı.

Başbakan'dan açıklama

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin  bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan  çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum.  Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yaralılarımıza şifa diliyorum.  Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık ruhları  ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır. Hükümetimiz ve  bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz  halindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı  olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun."

Saldırıyla ilgili yayın yasağı

Saldırıdan TBMM Genel Kurulu'nda 2017 yılı bütçelerinin görüşüldüğü esnada haberdar olan Süleyman Soylu, milletvekillerini bilgilendirdi. 

Öte yandan saldırıyla ilgili olarak yayın yasağı kararı alındı.

Akdağ: İlk ambulans saldırıdan 4 dakika sonra olay yerine vardı

Saldırının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ saldırıların gerçekleşmesinin üzerinden 4 dakika geçtiğinde ilk ambulansın olay yerine vardığını belirterek toplam 106 ambulansın saldırı sonrası görev aldığını belirtti. Akdağ saldırının blançosunu ise şu şekilde açıkladı: "Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20'si  evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17  kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin  3'ünün durumu oldukça ciddi." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.