İstanbul'da Bomba Son Anda Fark Edildi

İstanbul'da Bomba Son Anda Fark Edildi

İstanbul Sultangazi'de gelen bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri mazgal altına yerleştirilen düdüklü tencere içerisinde bomba konulduğunu tespit etti.

İstanbul Sultangazi ilçesinde ana cadde üzerinde yer alan bir mazgalın altına saklanılan içine patlayıcı yerleştirilmiş düdüklü tencere bir vatandaşın dikkati sayesinde son anda fark edilerek imha edildi. Patlayıcı yerleştirilen düdüklü tencerenin güvenlik tedbirleri alınarak patlatılmasının ardından polis bölgede inceleme yaptı.

Saklanan düdüklü tencere, bugün günün ilk saatlerinde Sultangazi 50. yıl Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi hakkında bir vatandaşın şüpheli paket ihbarı yapmasıyla ortaya çıktı. 00.30 sularında polise gelen ihbarın değerlendirilmesi sonucu bölgeye giden bomba imha uzmanları, mazgal altına saklanılmış düdüklü tencerenin içerisinde patlayıcı madde olduğunu tespit etti.

İhbarı yapan vatandaşın, iddialara göre yol üzerinde yürürken, mazgalın altında bir tencere görmesinin ardından polisi arayarak ihbarda bulundu. İhbarın ardından bölgeye gelen polis ekipleri mazgalın altındaki düdüklü tencereyi kendileri görünce bomba imha uzmanlarını çağırdı. Polisin bölgeyi şerit ile güvenlik çemberine alması ve trafiği durdurmasının ardından tam donanımlı giyinen bomba imha uzmanları, tencereyi kontrollü patlatmak için mazgalın içerisine fünye bıraktı.

Fünye yerleştirilen tencere kontrollü şekilde patlatıldı

Bomba imha uzmanlarının fünye bırakıp bölgeden uzaklaşmasının tencere kontrollü şekilde patlatıldı. Fünyeyle imha edilen içine patlayıcı madde doldurulan düdüklü tencere büyük bir gürültüyle patladı. Tencerenin patlatılmasının ardından polis patlayıcının türünün tespit edilebilmesi için tencereden geriye kalanları delil olarak topladı. Düdüklü tencereyi bölgeye yerleştirilen kişi veya kişilerin yakalanması için polis araştırma başlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.