İstanbul’un En Gözde Semtleri

İstanbul’un En Gözde Semtleri

İstanbul’a yerleşmek isteyenler bu kenti tanımadıklarından hangi semtleri tercih edecekleri konusunda kararsız kalabiliyor.

İstanbul’a yerleşmek isteyenler bu kenti tanımadıklarından hangi semtleri tercih edecekleri konusunda kararsız kalabiliyor. İşte bu noktada devreye İstanbul’un en gözde semtleri hangileri, kentin yaşamak için hangi semtleri tercih edilebilir gibi sorular giriyor. Sizler için küçük bir araştırma yaptık ve İstanbul’un yaşamak için en gözde semtlerinin hangileri olduğunu belirledik. İşte sonuçlar…

  1. Beşiktaş

Avrupa Yakasında yer alan Beşiktaş, kentin tarihi semtlerinden biridir. 200 bine yakın insanın yaşadığı Beşiktaş, iş merkezleri, lüks plazalar ve otellere de ev sahipliği yapıyor. Sosyoekonomik durum açısından kentin pek çok semtini geride bıraktığını da söyleyebiliriz. Son yıllarda satılık konut fiyatlarında ciddi bir artış kaydediliyor. Ancak ev bulma konusunda sıkıntılı semtlerden biridir. Yeni projelerin de hayata geçirilmesiyle birlikte satılık ve kiralık ev bulmak zor olmuyor.

  1. Kadıköy

Her açıdan kentin en popüler semtlerinden biri Kadıköy oluyor. Kültür ve sanat etkinlikleri ile ön plana çıkan Kadıköy, hareketli bir yaşam isteyenler için ideal olabilir. Kadıköy’de yeni bir binada konut bulmak biraz daha zor olacağından bu semtte ev kiralamak ya da satın almak isteyenlerin ilanları sık sık gözden geçirmesi gerekecek. Özellikle hepsiemlak üzerinden Kadıköy’deki kiralık ve satılık daire seçeneklerine göz atmanızı öneririz. Daha fazla sayıda ilan ile karşılaşabilirsiniz.

  1. Bakırköy

Bakırköy ise 250 binden fazla sayıda kişinin yaşadığı ve oldukça popüler bir semttir. Toplamda 15 mahalle bulunan bu semtte özellikle 2+1 ve 3+1 dairelere ilginin fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ticaret ve sanayi alanlarının bir hayli gelişmiş olması, istihdam olanaklarının da fazla olmasını beraberinde getiriyor. Bu nedenle semt değişikliği yaparak Bakırköy’e yerleşenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor diyebiliriz.

  1. Şişli

Şişli’de hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarının yüksek olduğunu kabul etmeliyiz. Bu nedenle sadece belirli bir gelir grubunda olanlar rotasını Şişli yönüne çevirebiliyor. Satılık ev sayısının kiralık ev sayısından daha fazla olması ise dikkat çekiyor. Hem yaşamak hem de yatırım yapmak için Şişli’de konut arayanlara da önerimiz yine hepsiemlak internet sitesi olacak. Sitede biraz zaman geçirmeniz, Şişli’de daire fiyatları hakkında fikir edinmenizi de sağlayacaktır.

  1. Fatih

Fatih’te çok sayıda önemli eğitim kurumu bulunuyor. Bazı üniversite kampüslerine de ev sahipliği yapan bir semt olduğunu ekleyelim. Dolayısıyla genç nüfusun fazla olduğu, dinamik ve hareketli bölgelerden biridir. Fatih’in ön plana çıkan özelliklerinden biri de ulaşım faaliyetlerinin gelişmiş olmasıdır. Kara ulaşımının yanı sıra deniz ulaşımının rahat olması da ön plana çıkıyor. Toplamda 57 mahallesi olan bu semtte ev bulmak için acele etmekte fayda var. Bir hayli talep görüyor olması nedeniyle kiralık ve satılık ev ilanlarına olan ilgi fazla ve beklentilerinize uygun bir konut bulmak istiyorsanız bir an önce ilanları mercek altına almalısınız.

  1. Zeytinburnu

Ulaşım olanaklarının son derece geniş olduğu Zeytinburnu, gözde semtler arasındaki yerini uzun zamandır koruyor. Bu nedenle Zeytinburnu kiralık daire arayışına girenlerin sayısının da gün geçtikçe artığını söyleyebiliriz. Zeytinburnu ilçesinde 13 mahalle bulunuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 ev seçeneklerinin de bir hayli fazla olduğunu eklemek gerekir.

Hem beklentilere hem de bütçeye uygun kiralık yahut satılık ev bulmanın çok zor olmadığını söyleyebiliriz. Fazla sayıda ev ilanı görmek isteyenler hepsiemlak internet sitesine tıklayabilir. Onlarca farklı seçeneğe göz atabilir ve aynı zamanda sitenin sunduğu gelişmiş filtreleme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca hepsiemlak internet sitesi üzerinden bu popüler semtlerde hayata geçirilen yeni konut projeleri hakkında da bilgiler mevcut.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.