İşte 1 ayda sağlıklı kilo vermenin püf noktaları...

İşte 1 ayda sağlıklı kilo vermenin püf noktaları...

1 ayda sağlıklı kilo vermenin tüm püf noktalarını anlattık.

Birçok kişi kilo vermek için farklı yöntemler deniyor ancak bu yöntemler çoğu kez başarısız oluyor. Eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, size sunduğumuz bu maddeleri dikkate alın.  Şekerin tadı çok güzel olabilir fakat hem güzel bir tadı olup da hem faydalı olan başka çok fazla şey vardır. Hiçbir besin değeri olmamasının yanı sıra içerdiği yüksek kalori miktarı yağ depolamayı destekler. Buna ek olarak, vücutta çok uzun süre kaldığı için atılması çok zordur ve bu da metabolizmanızı yavaşlatır.

Yağsız et tüketin!

Kırmızı ette çok fazla yağ ve ekstra kalori vardır, bu da mükemmel vücut için yakılması gereken yağları yakmayı imkansız bir hale getirir. Ayrıca tavuk yerine de organik sebzeler veya balık tüketmeye çalışın. Çünkü tavuğun içerdiği yağ miktarı da amacınıza 30 günde kavuşmanızı engelleyebilir.

Tabağınızda ana içerik olmalıdır

Her bir tabağın sadece bir ana içeriği olmalıdır, tercihen sebze veya organik yumurta olmak üzere. Eğer balığı seçerseniz, soğuk su balığını tercih edin ve olabildiğince az pişirin.

Kötü yağlardan uzak durun

Bütün yağlar kilo almanıza sebep olmaz. Aksine, bazıları kum saati görüntüsünü elde etmenize yardımcı olabilir. “Kötü yağlar” şunlardır: GDO (genetiği değiştirilmiş organizma) ile yapılmış yiyecekler,hayvansal yağlar (özellikle kırmızı ette bulunanlar), ve doymuş yağlar.

Gün boyunca 5 porsiyon yiyin

Eğer her gün 5 küçük öğün yemezseniz, metabolizmanız enerjiyi saklamak için yavaşlar. Yağ, bir sonraki öğünün gelmeme ihtimaline karşılık depolanır. Fakat eğer sindirim sistemimize düzenli olarak gıda girmesine izin verirsek, sindirim sistemimiz daha kısa sürede çalışacak. Böylelikle vücudunuz yağı depolamaya çalışmayacak ve kısa bir süre içinde başka bir öğünün geleceğini bilecek.

Günlük egzersizi sakın atlamayın!

Son olarak günde en azından 1 saat ya yürüyün ya da koşun. Bir beden incelmek istediğinizde aerobik egzersizleri bunun için idealdir. Bu düşük yoğunluklu fakat uzun sürede yapılan egzersiz sayesinde daha fazla oksijene ihtiyaç duyup daha fazla yağ yakacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.