İşte arkadaşlarınızdan para istemenin kolay yolu

İşte arkadaşlarınızdan para istemenin kolay yolu

WhatsApp kullanıcıları artık dünyanın dört bir yanında bulunan ve uygulamayı kullanan arkadaşlarından para talep edebilecek. Peki WhatsApp'ta arkadaşlarınızdan nasıl para isteyeceksiniz? İşte yanıtı...

WhatsApp geçen yıl sohbet uygulamasına para transferi özelliğini eklemişti. Bu özellik şu anda Facebook'a ait mesajlaşma uygulaması için en büyük pazarlardan biri olan Hindistan ile sınırlı. Şimdiye kadar işlevsellik WhatsApp'ın bir QR kodu veya Birleştirilmiş Ödemeler Arabirimi (UPI) Kimliği aracılığıyla sohbet penceresinde kablosuz olarak para transfer yapılmasına izin verdi . Ancak, WhatsApp yakın zamanda uygulamada ilginç bir özelliği test etmeye başladı: arkadaşlarınızdan para talep etme yeteneği.

WhatsApp'ta arkadaşlarınızdan nasıl para isteyeceksiniz?

Android'deki en yeni beta sürümünü çalıştıranlar şimdi özelliği test edebilir. Kullanıcıların uygulamadaki Ayarlar> Ödemeler> Yeni Ödemeler'e gitmesi ve ardından size borçlu olan kişinin adına dokunması gerekiyor. Yazılım size Para ve Para Talebi arasında seçim yaptıracak.

Önceden, kullanıcılar yalnızca sohbet uygulamasında başka bir kullanıcıya para gönderme seçeneğini sahipti. Para talepleri sadece 24 saat boyunca uygulama içinde geçerli, beta test kullanıcıları bunu rapor etti. Bu süreden sonra isteklerin süresi sona eriyor ve kullanıcıların yeni bir istek göndermesi gerekiyor.

Kullanıcılar, uygulama içinde alınan para taleplerini kabul etme veya reddetme olanağına sahip. WhatsApp kullanıcıları, bu istekleri Ayarlar> Ödemeler> Ödeme İstekleri bölümüne giderek takip edebilir. Burada bekleyen isteklerin durumunu gösteriliyor. Reddedilen veya onaylanan istekler Ödeme geçmişi menüsünde bulunuyor.

Özellik, Mayıs ayında yeni AB gizlilik yasalarının yürürlüğe girmesinden önce, hizmetin Avrupa Birliği içinde 16 yaşını doldurmak için asgari yaş şartını getirmesiyle birlikte geliyor.

WhatsApp, yeni terimlerin bir parçası olarak kişisel bilgileri toplamak için herhangi bir yeni hak talep etmediğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.