İşte baş ağrısını anında geçiren yöntem!

İşte baş ağrısını anında geçiren yöntem!

Bu yöntemi duyduktan sonra bir daha başınız ağrımayacak!

Felç ve baş ağrısı problemleri yaşam kalitesini düşüren ciddi hastalıklar arasında yer almaktadır. Peki, bu sağlık problemleri nasıl engellenir? İşte felci ve baş ağrısını engelleyen o yöntemler…

Eğer bilinç karışıklığı, sürekli baş ağrıları veya depresyon yaşıyorsanız muhtemelen yavaş bir beyin kan akım hızına sahipsiniz demektir. Yavaş kan dolaşımında ortaya çıkan sorunlar kanda oksijen eksikliğine yol açabilir. Bu sorunları göz ardı etmemeliyiz. 

Aktif olmak

Yüksek yoğunlukta egzersizler yaptığınızda, kaslarınız besleyici öğelere ihtiyaç duyar ve kan bunlar arasında dağılır. Bu, beyninizde ve kan akışında bir azalmaya neden olur. 

Genel olarak tüm aerobik aktivitelerin beyin kan akışı üzerinde olumlu etkileri vardır. Böylece istediğiniz aktiviteyi seçebilirsiniz.Eğer spor yapmak için yeterli zamana sahip değilseniz, günde 30-50 dakika civarı hareket etmek için kısa yürüyüşlere çıkabilirsiniz. 

Soğuk sudan korkmayın

Kendinizi soğuk suda bırakmanız beyine daha fazla kan gitmesini sağlayacaktır. Araştırmalara göre elinizi yada ayağınızı bir kaç dakikalığına soğuk suyun altında bırakmanız, kan akışının daha hızlı olmasını ve kalbin daha hızlı atmasını sağlıyor. 

Pancar şerbeti içmek: 

Kırmızı pancar, nitrat bakımından çok zengindir. Aynı zamanda vücudunuza girdikten sonra dönüşür. Beyninize giden kan akış seviyesini ve bilişsel performansınızı önemli ölçüde geliştirir. 
    
Daha sık meditasyon yapmak

Eğer Kritan Kriya denilen meditasyon türünü günde 12 dakika boyunca uygularsanız, zihninizin ferahladığını hissedeceksiniz. 

Sakız çiğnemek

Sakız, %25 - %40 seviyesinde beyin kan akışını arttırarak ve beynin oksijen kaynağını arttırarak bilişsel performansı ve beyin fonksiyonunu yükseltir.
Çiğneme hareketi beynindeki sinirleri uyarır. Böylece gün içerisinde daha uyanık hissetmenizi sağlar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.