İşte bilgisayarsız ve telefonsuz sanal gerçeklik gözlüğü!

İşte bilgisayarsız ve telefonsuz sanal gerçeklik gözlüğü!

Sanal gerçeklik gözlüklerinin en büyük handikaplarından biri olan tek başlarına kullanılamamaları, bir bilgisayara veya telefona ihtiyaç duymalarıydı.

Durum böyle olunca, sanal gerçeklik gözlüğü sahibi olmak yeterli olmuyor, aynı zamanda ya bir telefona ya da güçlü bir bilgisayara ihtiyacımız oluyordu. VR destekli ekran kartları ise GTX 1060 serisi ile başladığını hatırlarsak, bir sanal gerçeklik gözlüğü sahibi olmak ve bunu kullanabilmek maliyetli bir hal alıyordu.

Oculus’tan beklenen haber

Oculus, Quest adıyla satışa sunmaya hazırlandığı sanal gerçeklik gözlüğü ile daha önceki bütün handikapları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Dünyanın ilk hepsi bir arada oyun sistemi olacak Quest, bilgisayara veya telefona ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek. Oculus Quest, görsel netliği en üst düzeye çıkarmak için ayarladığı ideal lens aralığı ve göz başına 1600×1440 çözünürlük ile piyasanın en iyi gözlüklerinden biri olan Oculus Rift’in kullandığı optikleri sunuyor. Yerleşik kulaklığında da gelişime giden Oculus, daha kaliteli derin baslar sunduğunu iddia ediyor.

Oculus’un bir başka yankı uyandıran yeni teknolojisi ise Insight. Dahili hareket izleyici diye adlandırdığı sistem, hiçbir harici hareket sensörüne ve algılayıcısına ihtiyaç duymuyor. Bu yenilikçi sistem, gerçek yerini ve hareketlerini tespit edebilmek için dört ultra açılı sensörler ile görüntüleme algoritması kullanıyor. Oculus Quest, sadece başlık ve kumandalar ile gerçek hayattaki hareketleri sanal gerçeklik gözlüğü içerisine aktarmayı başarıyor.

2019’da Satışta

Oculus yeni gözlüğü Quest’i, 2019’un ilk çeyreğinde satışa sunacağını açıkladı. 64 gb versiyonunu 399 dolardan satılacağını belirtirken, depolama kısmında başka seçeneklerin bulunup bulunmayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.