İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hakkını helal etmediği' İzmir Vekilleri

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hakkını helal etmediği' İzmir Vekilleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü grup toplantısında ‘yoklama kaçağı’ AK Parti’li vekilleri hedef aldı. O vekiller arasında İzmir'den isimler de var.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugünkü grup konuşmasında ‘yoklama kaçağı’ AK Parti’li vekilleri hedef almış, ‘hakkını helal etmediğini’ belirterek şunları kaydetmişti:

“Grubumuzun toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını öğrendim. Bu beni ciddi manada üzmüştür. Bu millet kendi kesesinden maaşı veriyor. Milletvekili arkadaşlarımız bu maaşla görevi yapıyor. Genel kurulda yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını size helal etmez. Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Aldığınız maaşlar haramdır bunu da böyle bilin.”

20230201-aa-erdogan-1024x553.jpg

Diken'in aktardığına göre, Meclis tutanaklarına göre oylamaya katılmayan AKP’liler arasında dikkat çeken isimler bulunuyor.

Söz konusu 90 AKP’li arasında eski bakanlardan Veysel Eroğlu, son başbakan Binali Yıldırım, eski içişleri bakanı Efkan Ala, Erdoğan’ın danışmanlarından Yalçın Akdoğan da yer alıyor.

Binali Yıldırım 2018’den beri, Efkan Ala ve Yalçın Akdoğan ise 2021’den beri Meclis Genel Kurulu’nda hiç konuşma yapmayan isimlerden.

CHP’den istifa edip geçtiği Memleket Partisi’nden de istifa ederek AKP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi de son oylamaya katılmayan AKP’liler arasında.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HAKKINI HELAL ETMEDİĞİ İZMİR VEKİLLERİ

Yayımlanan listede, Listede, AKP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla Kaya, AKP İzmir Milletvekili ve Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Devlet Şeref Madalyası sahibi AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve son olarak 11 Ekim 2022 tarihine AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi de yer aldı.

a.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.