İşte en sağlıklı diş beyazlatma yöntemi...

İşte en sağlıklı diş beyazlatma yöntemi...

Çeşitli sebeplerle renklenen ve sararan dişlerimize kimyasal maddeler ile müdahale ettiğimizde sonuç daha büyük bir hüsran olabiliyor.

Uzmanlar diş macunlarının dişlerimizi daha çok renklendirmesine sebep olduğunu fakat oldukça basit bir yöntemle bu durumdan kurtulabileceğimizi belirtiyor. 
 

KİMYASALLAR OLUMSUZ ETKİ YARATIYOR

Dişlerimiz, genetik sebepler, tüketilen yiyecek ve içecekler dolayısıyla renklenip sararabilir. En çok çay, sigara, kahve gibi gün içinde fazla tüketilen ve içinde birçok katkı maddesi bulunan ürünler dişlerimizi renklendiriyor.
 

ALINAN BEYAZLATICILAR SARARTABİLİR

Bu ürünleri tüketmesek de dişlerimiz yapısal veya genetik olarak da renklenebilir. Bu gibi durumlarda sürekli olarak kimyasal beyazlatıcılar kullanarak hem dişlerimize zarar vermiş hem de renklerini olumsuz yönde etkilemiş oluyoruz.
 

YALNIZCA SUYLA DURULAMAK YETMİYOR 

Uzmanlar çeşitli diş beyazlatıcı kimyasalların oldukça zararlı olduğunu savunarak daha doğal yollarla dişleri beyazlatmanın mümkün olduğunu savunuyorlar. Yalnızca suyla durulamanın dişleri beyazlatabileceğini ve diş etlerini temizleyebileceğini savunuyor.
 

DİŞ KONTROLLERİNİZİ AKSATMAMALISINIZ 

Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamalı, her atıştırmadan sonra dişlerinizi mutlaka suyla çalkalamalısınız. Böylece daha çabuk ve kolay bir sonuç elde etmiş olursunuz.

Dişlerinizde ki renklenmenin nedenlerini ve uygun tedavi yöntemlerini diş hekiminize danışarak öğrenmeli ve yılda iki kez diş kontrolüne giderek ağız bakımınızı yaptırmalısınız.
Kaynak: Milliyet
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.