İşte gelecek olan yeni emojiler!

İşte gelecek olan yeni emojiler!

iOS 15.4 sürümünün detayları belli oluyor.

Yeni sürümle birlikte kullanıma sunulacak yeni emojiler arasında eriyen yüz, selamlama, fasulye ve dudak ısırma simgeleri yer alıyor. Ayrıca, FaceID'ye maske özelliği geliyor. MacRumors'un haberine göre, iOS'un 15.4 sürümü 37 yeni emojiyle gelecek. Henüz beta aşamasında olan yeni iOS sürümüne eklenen emojiler arasında eriyen yüz, selamlama, fasulye ve dudak ısırma simgeleri yer alacak. Her zamanki gibi, yeni emojiler ve mevcut emojilerin çeşitli varyasyonları, telefonlardaki standart piktograf setini belirleyen Unicode standardının yeni bir sürümü sayesinde gelecek.

Emojipedia'da yer alan blog yazısında, Apple'ın yeni emojilerine dair ilk değerlendirmeler yer aldı. Emoji görünümünün biçimleri platformdan platforma değişiyor, ancak yeni emoji oluşturmaktan sorumlu olan Unicode Konsorsiyumu'ndan ne beklenebileceği konusunda bir fikir edinilebilir.

346599-680x680.jpg

Kalabalıkta maske indirme sorununa çözüm gelecek

iOS 15.4 beta ayrıca, maske takarken Face ID kullanma özelliğini de içeriyor. iOS 15.4’ün bu özelliği sayesinde kullanıcılar maske takarken de Face ID teknolojisinden yararlanabilecek ve kolayca cihaz kilitlerini açabilecekler.

Apple’ın yüz tanıma sistemi olan Face ID, barındırdığı yüksek teknolojilere rağmen salgın döneminde maske ile beraber kullanılamamasından dolayı eleştirilmişti. Apple’ın Face ID’de maske desteğine yer vermemesi, kullanıcıların iPhone 13 serisi gibi sadece Face ID desteğine sahip olan cihazlar yerine Apple’ın Face ID’si kadar güvenli olmasa da hem yüz tanıma hem de parmak izi seçeneği sunan Android işletim sistemine sahip cihazlara yönelmesine neden olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.