İşte göz kuruluğunu önlemek için pratik ipuçları!

İşte göz kuruluğunu önlemek için pratik ipuçları!

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, çevresel ve yapısal faktörlere bağlı olarak görülen göz kuruluğunu önlemek için yapılması gerekenler hakkında ipuçları verdi.

Klimalı ortamlarda bulunan, bilgisayar başında çalışan veya uzun süre araç kullanan kişilerde görülebilen göz kuruluğunun, batma, yanma ve yabancı cisim hissiyle kendini belli ettiğini anlatan Geribeyoğlu, ilaç tedavisinin yanı sıra; kişilerin gözlerini koruyucu önlemler alması gerektiğini söyledi.


Göz kuruluğunun göz yaşı yapısının bozulmasıyla yaşandığını belirten Lale Geribeyoğlu, “İlaç tedavisinin ek olarak insanlar kişisel olarak önlemler almalı. Göz kırpmayı azaltan televizyon, bilgisayar, kitap okuma gibi aktiviteleri yaparken mutlaka ara verilmeli. 1 saat kitap okuyan biri en az 5 dakika gözlerini dinlendirmeli. Bilgisayar ekranı, göz hizasından 10 - 15 derece aşağı olmalı. Böylelikle göz kapak aralığı daha az olduğu için buharlaşma azaltılabilir. Geniş ve bombeli güneş gözlükleri tercih edilmeli. Klima, vantilatör gibi cihazlar ve cam açık şekilde araç kullanmak da göz kuruluğunu tetikleyen diğer faktörlerdir. Tedavi olarak hastanın durumuna göre suni gözyaşı,

anti enflamatuar ilaçlar ve göz yaşını tutmak için gözyaşı kanallarına tıkaç uygulaması da yapılabiliyor” diye konuştu.


Geribeyoğlu, 40 yaşın üzerindekiler ve menapoz sonrasında kadınlarda sıklıkla görülen göz kuruluğunu önlemek için omega 3 içeren balık keten tohumu, ceviz gibi besinlerin tükeminin de göz yaşı kalitesini artırdığını sözlerine ekledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.