İşte Hain Saldırıyı Yapan Örgüt ve Son Ölü Sayısı

İşte Hain Saldırıyı Yapan Örgüt ve Son Ölü Sayısı

Kaçan teröristler olduğu iddiası...

Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan üzücü olayda 36 kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırganların ticari taksiyle gelip eylem gerçekleştirdiğini söyledi. 3 canlı bombanın önce ateş edip sonra kendini patlattığı ifadesini kullandı. Ayrıca kaçan teröristler olduğu iddiasının da doğru olmadığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırı sonrası olay yerinde açıklama yaptı. Yıldırım, özel uçak "CBK" ile saat 01.50'de İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulunan Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle...


* Bugün saat 21:22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var. Değişik hastanelerde tedavi altına alındı. Bu vesile ile hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum. 
* Bireysel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça bir terör saldırısıdır. Amansız bir mücadele verdiğimiz ve başarı sağladığımız bir dönemde...

* Ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı anda böylesine alçakça bir olayın gerçekleşmesi manidardır. Terör bütün milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Karşılıklı işbirliği sürdürülmelidir. Amacı ne olursa olsun, ülkemiz bu alçakca saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Vatandaşlarımızın birbirine kenetlenmesi teröre en güzel cevap olacaktır. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Milletçe başımız sağolsun.

* Hala tespitler yapılıyor şu ana kadar tespit edilen 36 kişi hayatını kaybetti ve 3 canlı bomba var. Çok az sayıda durumu ciddi olan yaralılarımız var. Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler terör eyleminin DEAŞ tarafından yapıldığını göstermektedir. 

* Havaalanımızda hava trafiği normale dönmüştür. 

* Bütün ayrıntılar tespit edildi. İlerleyen zamanlarda olayın gerçekleştirilme süreci ile ilgili tüm detaylar ortaya çıkacaktır.

* Herhangi bir güvenlik zafiyatı yoktur. 

* Her 3 canlı bombanın ateş ettikten sonra kendini patlattığı ilk bulgular arasındadır. Daha fazla detay ilerleyen süreçte ortaya çıkacaktır. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.