İşte her mutfakta bulunması gereken şifa kaynağı bitkiler

İşte her mutfakta bulunması gereken şifa kaynağı bitkiler

Sağlıklı beslenmenin yanında çayını yaptığımız ya da yemeklerde baharat olarak kullandığımız bitkilerin önemi herkesce bilenmekte.

Stresi azaltan, sindirimi hızlandıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren bitkileri paylaşıyoruz.

Hint fesleğeni

'Bitkilerin kraliçesi' olarak bilinen hint fesleğeni, stresi azaltmak için kullanılmasının yanında uykusuzluğa ve yorgunluğa iyi gelir.
 

Isırgan otu 

Depresyon ve kaygı sorunlarına iyi gelen ısırgan otu, özellikle sinir sistemine etki eder. Ayrıca ısırgan otu A ve C vitamini kaynağıdır. Mineraller ve kalsiyum açısından da zengindir.
 

Zerdeçal

Cilt sorunlarına iyi gelen zerdeçal güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Zerdeçal aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır ve ödem atıcı özelliğe sahiptir.
 

Ebegümeci

Ebegümeci sinir sistemine etki ederek kaygı sorunlarına karşı savaşan bir diğer bitkidir. Sorunları hakkında fazla kafa yoruyorsanız her gün ebegümeci tüketmeniz sizi strese karşı koruyacaktır.
 

Zencefil

Soğuk algınlığı, nezle gibi mevsimsel rahatsızlıklarda tedavi için kullanılan zencefil, vücuttan terleme yoluyla toksinleri atmaya yardımcı olur. İştahsızlığa iyi gelmesinin yanı sıra zencefil sindirimi de hızlandırır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.