İşte ikinci elde en değerli akıllı telefon

İşte ikinci elde en değerli akıllı telefon

Yapılan son araştırmalar doğrultusunda iPhone'ların ikinci el piyasasında yine en değerli telefon olduğu ortaya çıktı. En değerli olan ise iPhone X.

Gelen zamlar sonrasında ülkemizde iPhone X satın almak epey zor hale geldi. Tüketiciler de doğal olarak ikinci el piyasasına yöneldi. Yurt dışındaki ikinci el platformlarından Decluttr, piyasadaki en değerli telefonun iPhone X olduğunu belirtti. iPhone X modelinin ikinci el fiyatı ilk piyasaya çıktığı fiyatın sadece yüzde 32 altında. Bu da cihazın piyasada 11 ay sonra başlangıç ??değerinin yüzde 68'ini korumayı başardığı gösteriyor.

Buna karşılık, iPhone 8 yüzde 45, 8 Plus ise yüzde 43 değer kaybetti. Galaxy S9 modelinde yüzde 46, Galaxy S9 Plus modelinde ise yüzde 48 civarında.

İlginç olan şey, iPhone X'in satış değerinin son birkaç ay içinde biraz dalgalanması. Telefon ilk 6 ay içinde yüzde 45 değer kaybetti, son 5 ayda ise bu oran yüzde 32. 

Platform yeni iPhone tanıtımından önce kullanıcıların iPhone X modellerini elden çıkarma arzusu nedeniyle fiyatın artmış olabileceğini belirtiyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.