İşte  işinize yarayacak WhatsApp Web ipuçları! 

İşte  işinize yarayacak WhatsApp Web ipuçları! 

İşte WhatsApp Web‘i olduğundan daha iyi hale getirmek için birkaç basit ipuçları

WhatsApp Web‘te oturum açmak için telefonunuz olduğu sürece, WhatsApp’ı herhangi bir bilgisayarda kullanmanın kolay yoludur.  Bilgisayarınızda WhatsApp Web‘i kullanmanın tüm avantajlarından yararlanmak için bazı klavye kısayollarını öğrenmeniz gerekir.

WhatsApp Web’de çalışan klavye kısayollarının listesi:

Ctrl + N : Yeni sohbet başlat

Ctrl + Shift +] : Sonraki sohbet

Ctrl + Shift + [ : Önceki sohbet

Ctrl + E : Arşiv sohbeti

Ctrl + Shift + M : Sohbeti sessize alın

Ctrl + Geri silme (Delete): Sohbeti Sil

Ctrl + Shift + U : Okunmadı olarak işaretle

Ctrl + Shift + N : Yeni grup oluştur

Ctrl + P : Profil durumunu aç

Klavye ile emojiler yapın

Anında mesajlaşmada emojiler olmazsa eksik olur. Ancak klavyeden fareye geçmek, metin kutusunun yanındaki emoji simgesine tıklamak ve ardından doğru emojiyi bulmak işinizi zorlaştırabilir. Klavye savaşçıları için daha hızlı bir WhatsApp Web numarası var. Normal metin kutusundayken, iki nokta üst üste ( Shift +; /: Tuş) ve ardından ifade etmek istediğiniz ifadenin ilk iki harfini yazın. Yazdığınız her harfle değişen eşleşen bir emojileri göreceksiniz.

Görüntülenen emojiler arasında geçiş yapmak için klavyenin yön tuşlarını kullanın. Kullanmak için Enter’a basın. Ayrıca herhangi bir sohbet penceresindeyken Shift + TAB tuşlarına basarak emojilere, çıkartmalara ve GIF’ler düğmesine de erişebilirsiniz . Bu, emoji simgesini vurgulayacaktır, bu nedenle emojiler, çıkartmalar ve GIF’ler menüsünü açmak için Enter tuşuna basın . Üç seçenek arasında geçiş yapmak için TAB ve Shift + TAB tuşlarına basın. Yön tuşlarıyla menüde gezinin.

 Mavi Tik Bildirimleri Olmadan Mesajları Okuyun

Mavi tiki kapatmadığınız sürece, insanlar metinlerini tam olarak okuduğunuz zamanı görebilir. Bunu devre dışı bırakmak istiyorsanız telefonunuzdaki okundu bilgisini kapatabilirsiniz, ancak bunu yapmak yerine gerçekten iyi olan bir WhatsApp Web hilesi var.

WhatsApp üzerinden biriyle konuşuyorsanız ve okundu bilgisi almadan mesajlarını okumak istiyorsanız, işte yapmanız gerekenler:

WhatsApp Web pencerenizde sohbeti açın.

Bir Not Defteri dosyası (veya başka bir pencere) açın ve arka planda WhatsApp Web sohbetinin tamamını görebilmek için boyutunu değiştirin. Not Defteri dosyasına tıklayın ve imlecinizi orada tutun. Bilgisayar farklı bir pencerede çalıştığınızı düşündüğü için bu önemli bir adımdır. Mesajlar mavi tikler ile okundu olarak işaretlenmeden, görebileceğiniz arka plan sohbet penceresinde yüklenecektir. Şu anda, çift gri işaretler olacak, yani mesajlar sizin tarafınızdan alındı ancak okunmadı.

Okundu olarak işaretlemekte sorun olmadığında, WhatsApp Web sohbet penceresine tıklayın ve bu işaretler anında maviye dönecektir. Bu yöntemin sınırlaması, bir seferde yalnızca bir sohbetin içeriğini okuyabilmenizdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.