İşte Öksürüğe kısa sürede çare!

İşte Öksürüğe kısa sürede çare!

Bu içecekler Tozu ve diğer zararlı maddelerin zarar vermesini engellemeye çalışır.

Öksürük aynı zamanda soğuk algınlığı ve enfeksiyon belirtisi de olabilir. Tüm bu etkileri ortadan kaldırmak için 5 çay türünü sizinle paylaştık.

Kekik çayı

Şarkıcılar ve seslerini kullanan diğer insanlar kekik çayını çok seviyorlar. Şaşırtıcı değil mi ? Bu bitki ses yolu ve akciğerlerdeki enfeksiyonlar için çok faydalı.Ayrıca etkili bir iltihap gidericidir. Ağrıyı gidermesinin yanı sıra öksürüğe sebep olan sorunun köküne inerek iyileşmeye yardımcı oluyor.Bir antibakteriyel gibi işlev görüyor. Eğer öksürmenize neden olan mikroplar varsa, kekik onları öldürmeye çalışacaktır.

Nane çayı

Nane öksürük için çok etkili bir çaydır. Özellikle balgamı yumuşatmak için nefes darlığınızı açmak için birebirdir. Nane çayı öksürüğünüzün arkasında yatan iltihap ve enfeksiyonla savaşma konusunda da çok iyidir. Eğer onu daha da etkili hale getirmek istiyorsanız içine bir adet kabuk tarçın eklemenizi öneriyoruz.

Limonlu rooibos çayı

Alerjisi olan biri değilseniz, alerjinin yalnızca hapşırmaktan ve kaşıntıdan ibaret olduğunu sanabilirsiniz. Ancak alerjinin, öksürük de dahil, pek çok belirtisi vardır. Eğer siz de bu belirtiyle boğuşan biriyseniz size tavsiyemiz limon sulu rooibos çayı. Eğer öksürüğünüz alerjinizden kaynaklanıyorsa bu çay harika bir antihistamindir. Ayrıca bağışıklık sisteminizin güçlenmek için ihtiyaç duyduğu mineraller açısından da zengindir. Bu nedenle gribiniz veya soğuk algınlığınız varsa bu çay idealdir.

Ballı ve tarçınlı limonlu çay

Limon çok etkili bir antibakteriyeldir. Ancak asidite özelliği nedeniyle bademciklerinizle doğrudan teması canınızı yakabilir. Bu yüzden onu asiditeyi yumuşatacak bir şeyle birlikte içmek iyi olabilir. Bal, limonun tadını yumuşatmanın yanında bakterileri öldürme gücüne de sahiptir. Aslında adeta koruyucu bir zar görevi görür. Tarçına baktığımızda, balgamın atılmasına yardımcı olma konusunda iyidir. Aynı zamanda diğer malzemelerin etkilerini de artırır.

Ballı zencefil çayı

Zencefili sevmeyen ve içeceklerde, yiyeceklerde kullanmaktan çekinen birçok insan vardır. Ancak zencefil özellikle öksürüğü kesme de birebir bir ilaç niteliğinde besindir. Zencefilin öne çıkan özelliği iltihap giderici özelliğidir. Zencefil çayı sayesinde daha hızlı iyileşeceksiniz ve ağrılardan daha çabuk kurtulacaksınız.Diğer çaylar gibi zencefil çayı da balgamın çözülmesine yardımcı oluyor. Bu sizi içinizden başlayarak iyileştireceği anlamına gelir. Söz konusu öksürük olunca bu önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.