İşte Parti Meclisi'ne adaylığını açıklayan son isimler

İşte Parti Meclisi'ne adaylığını açıklayan son isimler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün başlayan 37. Olağan Kurultayı'nda altıncı kez CHP Genel Başkanı seçildi. Gözler bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) seçimlerinde.

Seçimler öncesinde kimi halen PM üyesi olan kimi de ilk kez bu göreve talip olan kimi isimler sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak delegelerden destek istediler.

İşte o isimler:

Gökçen Gökçe:  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve PM Üyesi Gökçe Gökçen, bugün yapılacak Parti Meclisi seçimi öncesinde delegelerden destek istedi. Gökçen, "Günaydınlar, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine adayım.Delegelerimizin desteği gururlandıracaktır :)" mesajını paylaştı.

CHP PM Üyesi ve eski Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer: Örgütümüzün desteği, örgütlerimizin gücü ile CHP parti meclisi üyeliğine adayım.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Türkiye’nin umudu partimizin 37. Olağan Kurultayında, iktidara yürüdüğümüz yolda Parti Meclisi’ne adayım. Kıymetli delegelerimizin desteğini bekliyorum.

CHP Genel Başakn Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca:  Özgürlük için iktidar... Demokrasi için iktidar... Halk için iktidar... Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte #Hedefİktidar... 37. Olağan Kurultayımızda Parti Meclisine adayım.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir: 37.İktidar Kurultayımızla Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yola çıktık. Hedefimiz İktidar ve daha güzel bir Türkiye için Parti Meclisi Üyeliğine Adayım.

PM SEÇİMİ NASIL OLACAK?

CHP’de Parti Meclisi toplamda 60 kişiden oluşuyor. Ancak PM’nin sekiz kişilik bölümü, Kültür ve Bilim Platformu listesinden geliyor. Dolayısıyla çarşaf listeyle yapılacak seçimlerde 52 kişi seçilecek. Kültür ve Bilim Kurulu’nun sekiz üyesi için ise delegeler ayrıca oy kullanacak. Genel başkanın hazırladığı dar liste içinden sekiz kişinin adını işaretleyecekler. Kurultayda bugün oylanacak üçüncü liste ise Yüksek Disiplin Kurulu listesi olacak. CHP’yi Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün açıkladığı ‘ikinci yüzyıla’ taşıyacak kadro, 1356 delegenin oylarıyla seçilecek. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.