1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşte reflüyü önlemenin püf noktaları
İşte reflüyü önlemenin püf noktaları

İşte reflüyü önlemenin püf noktaları

Özel Medicana Bursa Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Keskin, ramazan ayında beslenme şekillerinin değişmesiyle reflü şikâyetlerinin arttığını, ancak bunun bir kaç önlemle ortadan kalkabileceğini söyledi.

A+A-

Özel Medicana Bursa Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Keskin, ramazan ayında uzun süre aç kaldıktan sonra iftarda hızlı yemek yemenin ve mideyi fazlası ile doldurmanın reflü şikayetlerini de beraberinde getireceğini belirtti. Sahurda gereğinden fazla ve hızlı yemenin reflü hastası olmayanlarda bile mide yanması, göğüs ve yemek borusunda yanma hissi gibi belirtiler gösterebileceğini söyleyen Keskin, yemek yedikten sonra hemen yatılmaması gerektiğinin altını çizdi.

aw298364_01.jpg

Sahursuz oruç tutulmamasını isteyen Özel Medicana Bursa Hastanesi Gastroentoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Keskin, "Sahurda daha hafif ve az yağlı yiyecekler tercih edilmeli. Yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Yağ oranı yüksek yiyecekler yemek borusu kapakçığının basıncını azaltır ve reflü şikayetlerinin de artmasına sebep olur. Kızartmalar, yağlı peynirler, yağ oranı yüksek besinler, çok baharatlı, acı, ekşi, naneli gibi yiyecekler ve asitli içeceklerden özelikle uzak durulmalı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.