İşte saçlarınızın uzamasını hızlandıracak maske!

İşte saçlarınızın uzamasını hızlandıracak maske!

Sağlıklı güzel saçlara sahip olmak için tonlarca para harcamanıza gerek yok. Size vereceğimiz ev yapımı yöntemlerle saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlayabileceksiniz. İşte saçlarınızı sağlığına kavuşturacak ev yapımı tarifler…

Evde her zaman elinizin altında bulunan malzemelerle saçlarınızı sağlıklı bir hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Kuaför salonlarında saatlerce vakit harcamanıza gerek kalmayacak. Size vereceğimiz basit ve bir o kadar da etkili olan yöntemlerle saç sağlığınıza kavuşabileceksiniz.

Ne yazık ki kıvırcık saçları düzleştirmesi zor oluyor. Ancak vereceğimiz ev yapımı yöntemi deneyerek kıvırcık saçlarınızı düzleştirebileceksiniz.

Malzemeler 

•    Bir miktar jelatin tozu;
•    Saç kremi;
•    Maden suyu (gerekli değil);
•    Yumurta sarısı

3 çorba kaşığı suya 1 yemek kaşığı jelâtin tozunu karıştırın (daha iyi sonuçlar elde etmek için maden suyunu kullanabilirsiniz.) Tüm jelâtinlerin çözüldüğünden emin olun ve biraz saç kremi ekleyin. Saçı güçlendirmek için bir yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz. Çözeltiyi soğutun ve saçınıza sürün. Ardından, bir bezle veya bir havluyla saçınızı kapatın. Bu maske saçınızı parlak ve pürüzsüz hale getirecek.

Saç uzamasını hızlandıran maske tarifi

Saçlar çoğunlukla proteinler ve amino asitlerden oluşur ve yumurtalar bu elementlerle doludur.  Yumurta sarısı , saçı güçlü ve yumuşak yapar, saçın kırılmasını önler ve saçın büyümesini hızlandırır.  Bal da saçınızı çok yumuşak yapan harika bir saç kremidir. Hint yağının da saç büyümesini hızlandırdığı bilinmektedir.

Malzemeler     

•    2 çorba kaşığı Hint yağı;
•    1 yumurta sarısı;
•    1 çorba kaşığı organik bal.

Nasıl yapılır?

Malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Daha sonra saç diplerine ve köklerine iyice yedirin. Saçınızı bez veya bir havluyla sarıp, 2 saat boyunca bekletin. 2 haftada saçınızdaki değişimi fark edeceksiniz.

Kepekten kurtaran yöntem

Aspirin kafa derisinde yer alan kepek sorununu gidermek için oldukça etkili bir yöntemdir.  Yapmanız gereken tek şey birkaç hapı ezmek olacak. Birkaç tane aspirini ezin sonrasında normal şampuan ile karıştırın. Saçınızı her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Kepek sorununu kısa sürede yok edecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.