İşte sivilceleri önleyen karışım!

İşte sivilceleri önleyen karışım!

İşte evde akne karşıtı sprey yapımı...

Sivilce sorununu kökten çözmek için birçok doğal yöntem ve uygulama bulunur. Ancak biz sizin için sıcak havalarda sivilcelerinizi yatıştıracak akne karşıtı sprey yapımını paylaştık.

Akne problemi sadece ergenlik döneminde oluşan bir cilt sorunu değildir. Cildin yağlı olması ile her yaşta tekrar olarak çıkabilecek bir sorundur. Cildinize gereken özeni göstermediğinizde deriniz yağlanarak tekrar akne problemi yaşayabilir. Sizler için evde yapabileceğiniz akne karşıtı sprey yapımını paylaştık.

Malzemeler

Çay ağacı yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, gül suyu ve sprey şişesi.

Çay ağacı yağı, içerdiği antibakteriyel yapısıyla aknelerden geriye kalan yaraları tedavi edecek; jojoba yağı ise, ciltteki tahriş olmuş deriyi besleyecek ve tekrar tahriş olmasını engelleyecektir. Lavanta yağı cildi beslerken, mikrop öldürücü özelliği ile mikrop oluşumunu engelleyecektir. Gül suyu ise hem cildi nemlendirecek hem de besleyecektir.

Nasıl yapılır?

Sprey şişesinin içine 60 ml gül suyunu dökün ve diğer malzemelerden 5'er damla şişenin içine damlatın. Şişenin ağzını sıkıca kapatıp iyice çalkalayın. Akşamları yatmadan önce, iyice çalkalayıp yüzünüzün her yerine püskürtün ve öyle uyuyun. Cildinizin yağları emmesine izin verin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.