İşte su faturasını azaltmanın farklı yolları

İşte su faturasını azaltmanın farklı yolları

Su faturasının neredeyse yarı yarıya inmesini ister miydiniz? Eğer öyle istiyorsanız size vereceğimiz yöntemlere bunu başarabilirsiniz

Bilinçsiz su kullanımı hem doğal kaynakların erken bir şekilde kurumasına hem de su faturasının yüklü bir miktarda artmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle suyu kullanırken tasarruflu kullanmak, bir takım püf noktalarına dikkat etmek gerekir. 

İşte su faturasını yarı yarıya düşürmenin ilginç yolları…
 

Eğer bahçenizde veya balkonunuzda bitkilerinizi sulamak için hortum kullanıyorsanız, hortumun ucuna debi denilen araçlardan koyabilirsiniz. Böylelikle sudan neredeyse yüzde elli kar sağlamış olursunuz. Çamaşır ve bulaşık makinelerinin içini tam olarak doldurmadan çalıştırmayın. Makine dolsa bile korkmayın, aynı oranda kullanılan su kullanılsa da temizlik açısından bir şey değişmeyecek.


Özellikle sıcak havalarda sürekli duş almak su faturanıza yüklü bir şekilde yansıyor. Bunun için saçınızı şampuanlarken suyu kapatın. Bu yöntemle suyun boşu boşuna akmasını engellemiş olacaksınız. Tuvalette kullanılan sifonun akıtıp akıtmadığını kontrol edin. Aynı zamanda sifonun içerisine içi hava dolu pet şişe atın. Böylelikle bu kabın içerisine daha az su dolacak ve daha çok tasarruf etmiş olacaksınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.