İşte Uber'in uçan taksi testlerini yapacağı beş ülke

İşte Uber'in uçan taksi testlerini yapacağı beş ülke

Uber, 'uçan taksi' hizmeti için gelecekteki merkezler olarak kabul edilen beş ülkenin listesini açıkladı. Peki Uber’in seçtiği 5 pilot bölge hangileri?

Uber, Uber Air servisi için gelecekteki pazarları gözden geçiriyor. Uber'in 2020'de uçmayı umduğu yeni hava taksisi için tasarım modelleri daha önce ortaya çıkmıştı. Uber şimdiyse 'uçan taksi' hizmeti için beş pilot bölgenin listesini açıkladı.

Uber’in yolcu taşımacılığı belirlediği 5 pilot ülke şu şekilde: Japonya, Fransa, Avustralya, Hindistan ve Brezilya.

Seçilen ülkeler, 2 milyondan fazla nüfusa, dağılmış nüfus merkezlerine ve şehir merkezinden en az bir saat uzaklıkta bir havalimanına sahip olmalı.

Uber, kentsel hava yolculuğu paylaşım planının önümüzdeki beş yıl içinde yol tıkanıklığını azaltabileceğine inanıyor. 2023 yılında başlatılan ücretli operasyonlarla test uçuşlarını başlatmayı hedefliyor.

Uçan taksilerde, dikey kalkışa ve inişe izin vermek için birden fazla itici motor var. Tıpkı bir drone gibi. Hava taksisi gövdesi, bir helikopterden ziyade bir uçağın gövdesini anımsatıyor. Uçaklar yakıt yerine elektrikle çalışacak, böylece geleneksel bir helikopterden daha sessiz, daha verimli ve daha ucuz olacak.

Uber Avustralya’da Melbourne ve Sydney; Fransa’da Paris; Hindistan’da Mumbai, Bangalore ve Delhi; Japonya’da Tokyo; Brezilya’da ise Rio de Janeiro ve Sao Paulo şehirlerindeki çalışmalara başladı. 

Japonya, özellikle uçan taksiler için epey hevesli. Uber, planları tartışmak için ülkede hükümet odaklı gruplara katılacak. Uber, Airbus ve Japan Airlines'ın da aralarında bulunduğu 21 şirketle birlikte çalışacak.

Uber, orijinal görev alanının ötesine bisiklet ve elektrikli scooterlar gibi yeni ulaşım tarzlarına bakıyor. 

Firma ayrıca, Uber Eats yemek teslimat işinde droneları kullanmayı ciddi olarak düşündüğünü ve bu konseptin uçan taksi projesiyle entegre olabileceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.