İşte WhatsApp'ın casus uygulaması

İşte WhatsApp'ın casus uygulaması

WhatsApp uygulamasında çevrimiçi olduğunuzu gizleme olanağına sahipsiniz. Öte yandan, ufak hilelerle bunun da aşılabildiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bir WhatsApp casus uygulaması ile karşı karşıyayız. Adı Chatwatch!

Chatwatch, WhatsApp kullanımınızı takip ediyor!
 

iOS için Chatwatch uygulaması, WhatsApp’ın çevrimiçi ve çevrdimdışı durum özelliğinden faydalanarak örneğin arkadaşınızın ne zaman uyandığı, ne kadar uyuduğu gibi verileri topluyor. Hatta uygulama yapay zeka kullanarak, bu topladığı verilerle yine seçtiğiniz iki arkadaşınızın gün boyunca birbiriyle sohbet edip etmediği hakkında tahmini veri bile ortaya çıkartabiliyor. Patronununuz bile işte ne kadar WhatsApp kullandığınızı bu uygulama ile takip edebilir. Hatta bunu Son Görülme ayarınız gizli olsa bile gerçekleştirebiliyor.

Kısacası uygulama; WhatsApp hiç açmadım, uyuyordum, o anda telefonum kapalıydı gibi bahanelere karşı oldukça tehlikeli. Uygulama ilk sonuçları ortaya koymak için 24 saatlik süreye ihtiyaç duyuyor. Neyse ki uygulama iki numarayı bir hafta boyunca gözlemek için en az 2 dolar ödeme istiyor. Tabii ki kıskanç bir sevgili bu konuya kafayı taktıysa bu ücreti anında gözden çıkartabilir.

Bakalım bu tür uygulamalara karşı mesajlaşma platformu herhangi bir önlem alacak mı?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.