İşte yurt dışı tatilinde atlamamanız gerekenler!

İşte yurt dışı tatilinde atlamamanız gerekenler!

Yurt Dışında Tatil Planlarken Önceden Yapılacak Hazırlıklar

Her ne kadar özellikle Schengen bölgesi için vize işlemleri hala zorlayıcı olsa da pasaport alımının kolaylaşması, uçak bileti ve tur fiyatlarının belirli zamanlarda çok uygun hale gelmesi ile birlikte Türkler artık tüm dünyayı ataları gibi, ancak bu sefer savaşarak değil, seyahat ederek fethetmeye başladı.

Eğer yurt dışı için tatil planı yapıyorsanız öncelikle bilmeniz gereken en önemli konu; bu seyahatin sizin için bir dinlenme seyahati olmayacağıdır. Çünkü muhtemelen hayatınızda sadece bir kez göreceğiniz yeni bir ülkeye veya özellikle bir şehre gideceğiniz için, o ülkenin veya şehrin görülebilecek her yerini kısa bir zamanda görmeniz gerekir.

Yurt Dışında Tatil Planlarken Önceden Yapılacak Hazırlıklar

Yurt dışı tatil planında atlamamanız gereken konular arasında; gideceğiniz ülkenin hava durumu ve resmi tatilleri bulunur. Özellikle çok uygun fiyatlı turlar, genellikle “ölü mevsim” olarak tabir edilen zamanlarda ve paskalya veya yılbaşı tatili gibi bütün dükkanların ve müzelerin kapalı olduğu zamanlarda yapılır. Eğer yurt dışı tatili süresince şehirde soğuk havada ve sadece turistlerle dolaşmak istemiyorsanız tatil için zamanlamayı iyi planlamanız gerekir.

Yurt dışı tatili planlamak, yurt içi tatilinizden farklı olarak bir takım hazırlıklar gerektirir. Eğer pasaportunuz yoksa pasaport çıkartmak, varsa süresini kontrol etmek, gideceğiniz ülke için vize almanız gerekiyorsa vize evraklarını bir an önce hazırlamak yapılacak hazırlıklar arasındadır.

Tur Şirketleri Aracılığı İle Yurt Dışı Tatil Planı

Eğer bir tur şirketi aracılığı ile seyahate çıkacaksanız, tur şirketinin TURSAB kaydı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Tarifeli seferlerle veya özellikle tercih edeceğiniz bir uçak firması ile uçmayı tercih ediyorsanız, tur şirketinden uçağın charter uçusu olup olmadığı, bunun dışında da kalacağınız otelin şehre yakınlığı seyahatiniz için öğrenmeniz gereken önemli ayrıntılar olacaktır. Charter uçuşlarının genellikle sabah çok erken veya gece çok geç saatlerde yapıldığını, bu nedenle tarifeli uçaklara göre çok daha uygun fiyatlı uçuşlar olduğunu unutmayın. Yurt dışında otel kalitesi biraz daha yüksektir, ancak yine de iki yıldızlı oteller beklentinizin altında kalabilir.

Eğer tur şirketi aracılığı ile yurt dışı tatil planı yapıyorsanız, her ne kadar rehberinizin kim olacağı turu satın aldığınız anda belli olmasa da tur rotasını inceleyerek turun mantıklı bir rotası olup olmadığını ve daha önce defalarca yapılıp yapılmadığı anlayabilirsiniz. Her yeri görmeye çalışırken, aslında hiç bir yeri tam olarak göremeden eve dönmek, mantıklı bir seyahat olmayacaktır. Tur planında dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı; ekstra turlar ve fiyatları olacaktır. Tur ücreti çok uygun olsa da ekstra turlar nedeniyle fiyat beklediğiniz rakamın üzerine çıkabilir.

Son olarak özellikle küçük şehirlerde kredi kartı ülkemizdeki kadar rahat kullanılmayabilir. Bu nedenle yanınızda ekstra alışverişleriniz için yeterli miktarda nakit bulundurmanız faydalı olacaktır.

Kaynak: Milliyet-Emlak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.