İstiklal Ortaokulu Müdürü Ersin Bıçak Erasmus Projesini anlattı

İstiklal Ortaokulu Müdürü Ersin Bıçak Erasmus Projesini anlattı

İstiklal Ortaokulu , “Özelim, Öğreniyorum, Zorbalık eğitim konulu Erasmus projesini tamamladı.

İstiklal Ortaokulu, Erasmus projesi kapsamında Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ER’in başkanlığında, kurulan ekip ile 20-25 Eylül 2021 tarihinde Yunanistan Atina’da dolu geçen 5 günlük kursu tamamladı.

basliksiz-2.jpg

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er başkanlığında gerçekleştirilen kursta, özel gereksinimli çocuklar tüm alanlardaki gelişimi ve teknolojik olanakları birebir öğrenme fırsatı buldu. İstiklal Ortaokulu müdürü Ersin Bıçak ve öğretmenleri, söz konusu proje ile ilgili “Projemiz, çocuklarımızın tüm alanlarındaki gelişimlerini göz önünde bulundurarak bireysel farklılıklarını dikkate alarak öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Sorun çözme, karar verme sorumluluk alma gibi yaşam becerilerinde yeterliliklerini kazanmalarını, toplum hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmaları hedeflenmektedir.

img-20211009-wa0022.jpg

İstiklal Ortaokulu Müdürü Ersin Bıçak, beş günlük eğitimin özetini şu şekilde açıkladı:

“Bu projenin esas konusu; Özelim, öğreniyorum, zorbalık (Akran Zorbalığı)

Eğitimde zorbalığın türleri anlatıldı. Zorbalığa, zorbalık diyebilmemiz için bunun süreklilik arz etmesi gerekiyor. Zorbalığın çeşitlerini, hocamızın örneklendirerek anlatmasıyla beraber kendi aramızda canlandırma yapılarak da eğitimi interaktif halde işledik.

Beş gün boyunca süren eğitimde hocamız dersini verimli bir şekilde aktarabilmek için elinden geleni yaptı. Derslerimizde disiplin hakimdi. Yunanistan seyahatimiz sadece eğitimden ibaret değildi. Hem tarihi turistik yerleri gezdik hem de kültürel bir gezi yaparak mutfaklarında Akdeniz mutfağının hakim olduğunu gördük. Öğretmenler, bize rehberlik yaptı. Balık, Akdeniz mutfağı, zeytin kültürü çok gelişmiş mesela... Tarihi eserlere çok önem veriyorlar. Eserler kadınlar tarafından özenle korunuyor. Eserlerin bulunduğu yerde yüksek sesle konuşulmamasına dikkat ediyorlar ve bu kurallara uymayanlar direkt uyarıyorlar.

fb-img-1637915339570.jpg
PANDEMİ SÜRECİNDE GÖRDÜM Kİ, EĞİTİMDE BİZ ÇOK DAHA İYİYİZ

Yunanistan’a gittiğimizde gördüm ki Türkiye olarak eğitimde onlardan daha iyiyiz. Onlar pandemi döneminde video çekerek ders vermişler. Biz daha ilerideyiz bu konuda. Bunu kendilerine de söyledim. Açıkçası biz pandemi döneminde İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Hüseyin ER’in de destekleriyle tüm değerli meslektaşlarım eğitimin ilerlemesi için canı gönülden çalıştık.

Bizim öğretmenlerimiz Eba Platformu ve diğer toplantı platformlarından öğrencilerimizle ders programı birebir uygulanmış ve kaçıran öğrenciler Eba TV'den ders tekrarlarına yapabilme imkanına kavuşmuştur. Ayrıca durumu olmayan öğrencilerimize devletimizin ve hayırseverlerimizin katkılarıyla tablet dağıtımı yapılmıştır.

whatsapp-image-2021-11-27-at-08-59-02.jpeg

Onun yanı sıra okullarımızda EBA ders sınıfları oluşturarak durumu olmayan öğrencilerimizin okulda pandemi koşullarına uygun bir şekilde derse katılmaları sağlanmıştır. Seyyar Eba noktaları oluşturularak köylerdeki öğrencilerinde derse katılmaları sağlanmış ve birçok öğrencinin eğitime dahil edilmiştir.

İstiklal Ortaokulu olarak tamamlamış olduğumuz Erasmus eğitimine okulumuzdan ; Matematik öğretmeni Neslihan Polat, Türkçe öğretmeni Rahşan Kulaksız ve Teknoloji Tasarım öğretmeni Kamil Demirtaş ile birlikte dolu dolu, verimli bir eğitimimizi tamamlayarak okulumuza geri dönüş yaptık. Böylesine değerli bir projeye emek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

whatsapp-image-2021-11-27-at-08-59-02-1.jpegwhatsapp-image-2021-11-27-at-08-59-03.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.