İstismarcı Olduğu İddia Edilen Öğretmen Sevecen Davranmış

İstismarcı Olduğu İddia Edilen Öğretmen Sevecen Davranmış

Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir grup öğrencinin cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla dava açtığı öğretmen beraat etti.

Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Sefer A. hakkında 12 öğrencisi cinsel istismar uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Öğretmen hakkında açılan davanın ilk duruşması dün Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İstismarcı olduğu öne sürülen öğretmen suçlamaları kabul etmeyerek, diğer öğretmenlerden sevecen davranmış olabileceğini söyledi.

Kapalı olarak görülen mahkemede, ifade vermeye gelen öğrencilerin baskı altında kalmaması amacıyla öğretmen duruşma salonundan çıkarıldı. Psikolog eşliğinde ifade veren kız öğrencilerden 7 si sanıktan şikayetçi olduğunu belirtirken, 3'ü şikayetini geri aldı. Duruşmaya katılan velilerden 8'i sanıktan şikayetçi olmadığını belirtirken 2'si şikayetçi olduğunu belirtti.

medyaege-ogretmen

Öğrenciler verdikleri ifadede öğretmenin okulda lakabının sapık olduğunu öne sürerek, kendilerine sarılıp öptüğünü ve masaj yaptırttığını iddia ettiler.  Aynı okulda okuyan bir erkek öğrenci velisi ise şikayetçi olan öğretmenin kendisini arayarak ev açmayı teklif ettiğini öne sürdü. Okula telefon numaraları ve adreslerini verdiklerini belirten veli, öğretmen tarafından sürekli aranarak, yemek ya da kahve içmeye davet edildiğini iddia etti.  Ayrıca veli öğretmenin kendisine, özel görüşelim diye ısrarı olduğunu öne sürdü.

Cinsel istismarda bulunmakla suçlanan öğretmen Sefer A. hakkındaki tüm suçlamaları inkar ederek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, cinsel istismarda bulunmadığını söyledi. Öğretmen savunma olarak diğer öğretmenlerin davranışlarından daha farklı olarak sevecen olabileceğini öne sürdü. Mağdurların ifadeleri hakkında da konuşan öğretmen, mağdurların kendisinden rahatsız olmadığını düşündüğünü söyledi. Mahkeme sanığın tutuklanmasını reddetti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.