İSTOK'tan Kabe'ye yapılan saygısızlığa kınama

İSTOK'tan Kabe'ye yapılan saygısızlığa kınama

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Boğaziçi Üniversitesi ‘nde sapkın bir grubun Kabe’ye yaptığı saygısızlıktan dolayı basın açıklamasında bulundu.

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Dönem Başkanı Ali Mamak tarafından yapılan açıklama şöyle;

"Boğaziçi Üniversitesi’nde sapkın bir grubun kıblemiz Kabe’ye yaptığı saygısızlığı kınıyoruz;

img_20201030_080024_793.jpg

Boğaziçi Üniversitesi’nde sapkın bir grubun kıblemiz Kabe’ye yaptığı saygısızlığı kabullenmemizin mümkün olmadığını bildikleri halde bu tür  provokasyonları yapmaya devam ediyorlar. 

Unutulmamalıdır ki;

Boğaziçi Üniversitesi ülkemizin bir değeridir. Nefretleri dışa vurmuş bu grubunu sapkın eylemleri Boğaziçi Üniversitemize gölge düşürmesine toplumumuz karşı koymalıdır.

Öncelikle bilimin ve değerlere saygının hakim olması gereken üniversitede gerçekleşen bu eylem ,dini hassasiyeti olan milletimizi kışkırtıcı bir eylemdir.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim de Fil süresinde bahsi geçen Ebrehe’de Fil ordusuyla Kabe'yi yıkmaya kalkmıştı, Ebabiller izin vermemişti.  O Ebabiller bugün de var.

Barışın huzurun sembolü dinimiz İslâm ‘ın kıblesi Kabe insanlık değerlerinin zirvesidir. Hiçbir çirkinlik Kabe’ye zarar veremez.

“Başta da ifade ettiğimiz gibi  Boğaziçi Üniversitesi’nde sapkın bir grubun kıblemiz Kabe’ye yaptığı saygısızlığı Kınıyoruz..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum