İsveç Mülteci Sanılarak Polis Tarafından Dövülen İranlı'yı Konuşuyor

İsveç Mülteci Sanılarak Polis Tarafından Dövülen İranlı'yı Konuşuyor

İsveç'te polisin hakaret ettiği ve yaraladığı İranlı ödüllü milli dövüşçü Nobakht Ahad ülkenin gündemine otururken, olaya karışan polisler ile ilgili yasal sürecinin başlatılacağı öğrenildi. 

İsveç resmi haber ajansı TT'nin yayımladığı bir ses kaydında İsveç polisinin "Geriye dön ülkene, iblis Arap" diye hakaret ettiği duyulan Nobakht Ahad, olayla ilgili TT'ye konuştu. Ahad, İsveç'e yerleşen ve mültecilere yardımcı olan birçok sivil toplum kuruluşuyla çalıştığını ifade ederek, olay günü Emmaboda şehrindeki Amigo sığınmacı kampına bahsettiği STKlarla çalışmak üzere gittiğini belirtti.

Ahad, kampta çıkan bir kavgadan dolayı çok sayıda polisin, kampta oldukları geldiğini söyleyerek, bir polisin kendisini işaret etmesinin ardından çok sayıda polisin üzerine çullandığını ifade etti. Ahad, polislerin kendisini yere yatırarak darp ettiğini ve zorla polis arabasına bindirildiğini ifade etti. Polislerin kendisini ıssız bir ormanlık arana bıraktığını söyleyen Ahad, polislerin kendisine ettiği hakaretleri telefonuna kaydetmeyi başardığı anlattı.

Arap olmadığını polislere söylediğinin altını çizen İranlı ödüllü kung fucu, polislerin kendisine "ülkene geri dön pis Arap" dediklerini aktararak, tüm konuşmaların ses kaydında olduğunu belirtti.

Ses kaydı incelemeye alındı

Mülteci kampında yaşanan olayın ardından ıssız bir alana götürülerek hem hakarete uğrayan hem de darp edilen milli sporcunun almayı başarabildiği ses kaydının Götaland Emniyet Müdürlüğü tarafından incelenmeye alındığı ve işlem başlatılacağı öğrenildi. Ahad ayrıca geçen aylarda Nybro mülteci kampında çıkan yangına ilk müdahale eden kişi olduğu için bölge itfaiye müdürlüğünden hediye almıştı.

Ahbad dövüş sporlarında bir çok ödüle sahip olmasının yanı sıra kişisel body guardlık da yapıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.