İsveç'te Bir Şirket Çalışanlarına 6 Milyon Euro Dağıtacak

İsveç'te Bir Şirket Çalışanlarına 6 Milyon Euro Dağıtacak

İsveç'te bir şirket çalışanlara karından 6 milyon Euro dağıtacak. Daha önce Türkiye'de de yemeksepeti.com'un satışından sonra şirket sahibi 27 milyon doları 114 çalışan arasında bölüştürmüştü.

İsveç'in Huduksvall şehri merkezli Monitor isimli imalat sanayisine yazılım geliştiren şirket bu yıl beklenenden fazla kar etmesi üzerine toplam karın 6 milyon 240 bin Eurosu'nun çalışanlarına dağıtacağını açıkladı. Daha önce benzer bir hareket yemeksepeti.com'un satışından sonra Türkiye'de gerçekleşmişti.

Program yazılımcısı şirket altı yıldır 8.7 milyon Euro'yu geçen karın hepsini çalışanları arasında pay ediyor. Geçen yıl toplam 98 çalışanına 3.7 milyon Euro dağıtmış olan şirket bu yıl 108 çalışanına 6 milyon Euro'nun üzerinde para dağıtacak. Şirketin genel müdür, Morgan Persson, 8.7 milyon doların üzerindeki karı dağıtmalarının nedenini küçük kentlerde iyi eğitimli personel bulmanın ayrı zor, bulduktan sonra elde tutmanın ayrı zor olmasıyla açıkladı.

 

Para belirli bir sistem doğrultusunda pay ediliyor

Şirketin genel müdürü paranın pay edilmesi sırasında her personele eşit miktar verilmediğini söyleyerek, devamlılık konusunda bir puan sistemi oluşturduklarını ve ayrıca personelin de birbirine puan verdiğini söyledi. İki puanın toplamına göre dağıtılan paranın eşitliksizlik gibi görünebileceğini söyleyen Persson, öyle olsa da teşvik edici olduğunu söyledi.

yemeksepeti.com 27 milyon doları 114 çalışanına dağıtmıştı

Geçen yıl Türkiye'de kısa sürede değerlenen yemeksepeti.com'un Almanya merkezli olan Delivery Hero'ya 589 milyon Dolar'a satışının ardından şirketin sahibi Nevzat Aydın, satıştan gelen paranın 27 milyon dolarını 114 çalışanı arasında eşit olarak bölüştürmüştü. Türkiye'de bir ilk olan durum birçok çevreden insanı şaşırtmıştı. Şirket çalışanlarına kişi başı 750 bin Türk Lirası civarında bir para düşmüş, çalışanlar gelir vergisi olarak 100 bine yakın bir para ödemişlerdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.