İsveç'te Pedofili Tedavisi için Kimyasal Hadım Testleri Başladı

İsveç'te Pedofili Tedavisi için Kimyasal Hadım Testleri Başladı

Avrupa'nın en büyük ve en prestijli tıp üniversitelerinden biri olan Karolinska Enstitüsü, kimyasal hadım denemelerine başladı. İsviçreli araştırmacılar kimyasal hadımı, pedofili düşüncelere sahip ve böyle bir şeyi gerçekleştirme ihtimali bulunan gönüllü erkekler üzerinde çalışacak

Erkeklerin cinsel dürtüsünü azaltmak ve cinsel suç işlemelerini engellemek amacıyla üretilmesi planlanan ilaç için çalışmalara başlayan Karolinka Enstitüsü, 'Degrelix' isimli bir ilaç üzerinde çalışmaya başladı. İlacın testestoron hormonu seviyesinin düşürerek erkeklerde cinsel isteği azaltmaya yönelik etki yaratması planlanıyor.

 

İsveçli uzmanlar genel nüfusun yüzde 5'lik kısmının pedofili hastası olduğunu tahmin ederek, bu hastalığın erken ergenlik döneminde erkeklerde ortaya çıkan kalıcı bir hastalık olduğunu düşünüyorlar.

Dünyanın en büyük ve en prestijli tıp üniversitelerinden olan Karolinska Enstitüsü'nde görevli Dr Christoffer Rahm başkanlığında yürütülecek çalışmalarda 60 gönüllü üzerinde çalışılacak. 60 gönüllünün 30'una ilaç verilecekken diğer 30'u ise kontrol grubu görevi görerek ilaç almayacak.

Dr. Christoffer Rahm pedofili hastalarının çocuklara istismarda bulunmasının büyük bir sorun olduğunu belirterek, her 10 kız çocuktan 1'inin her 20 erkek çocuktan ise 1'inin cinsel istismara kurban olduğunu söyledi. Pedofili hastası insanların ilaçla beraber tedavi edilmesinin ardından, çocuk istismarının önüne geçilmesi planlanıyor. Rahm, yaşanan pedofili vakalarının hep çocuklar mağdur olduktan sonra ortaya çıktığını belirterek, olaydan sonra saldırganlara ne yapılacağının tartışıldığını belirtti. Rahm'ın başında olan ekip eğer başarılı olursa, ilaç kullanımı çocuk istismarını yaşanmadan engelleyebilecek

Tam olarak kimyasal hadım olarak adlandırılmaması gereken ilacın kesin bir sonuçlar vermesiyle beraber, pedofili hastası olduğunun farkında olan veya devlet tarafından pedofili hastası olduğu belirtilen insanların da ilaçları kullanmaya yönelebileceği düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.